Diari La Veu del País Valencià
El TOC del Puig mostrarà espectacles de música, teatre i circ
Tots els diumenges de novembre, a les 7 de la vesprada, els espectadors tenen una cita en el Teatre LA MARINA del Puig amb el millor teatre contemporani. S’està consolidant com a cicle de referència teatral, per això, s’ha tingut especial cura en la selecció dels textos representats. Les entrades tenen un preu de 6 euros i l’abonament per a les quatre funcions, 20 euros.

Two Ladies or Not Two Ladies, de Cashalada Teatre, que obrirà el festival el diumenge 6 de novembre, és un espectacle musical en valencià ple d’humor, gamberrisme i tendresa. Una oda a la supervivència i la passió en to de tragicomèdia.

La segona de les obres, a càrrec de la companyia Producciones Viridiana d’Aragó, serà representada el diumenge 13 de novembre. Ligeros de equipaje pretén, amb una història de ficció creada amb multitud de cròniques i testimonis reals, recuperar la vertadera història de centenars de milers de persones. Una història que aborda les qüestions de la memòria històrica coincidint amb el 80é aniversari de l’inici de la guerra a Espanya.

El diumenge 20 de novembre i de la mà de la companyia catalana Titzina Teatre es representarà Distancia 7 minutos, una obra que posarà sobre l’escenari temes com la justícia, la felicitat o la destinació. Un dol interpretiu entre Diego Lorca i Pako Merino, actors i responsables de la seua dramatúrgia.

Només el títol de l’última obra del TOC ja deixa entreveure la intenció de la proposta: Cul Kombat, realitzada amb la col·laboració d’Amnistia Internacional, per la companyia de Patrícia Pardoresponent a la coneguda campanya “El meu cos, els meus drets”. En Cul Kombat l’humor aconseguix qüestionar la falta de drets sobre el cos; sobre el físic, sobre l’individu i els seus drets sexuals, reproductius..en un món globalitzat basat en la sexualitat. Este al·legat per “l’eliminació” dels gèneres , concebut íntegrament per un equip de creadores valencianes, podrà disfrutar-se el diumenge 27 de novembre.

TOC és un festival de teatre d’obres contemporànies que promou l’Ajuntament del Puig de Santa Maria en conveni amb Culturarts-Generalitat. El públic és molt important i la seua opinió es té en compte ja que, al finalitzar cada obra, es demana als assistents que valoren tant l’espectacle com el text. Al finalitzar el cicle, entre tots els participants, se sortejarà un abonament anual per a totes les actuacions al Teatre La Marina. També es plantejaran, setmanalment, preguntes sobre cada obra en Facebook “ajuntament del puig” i la primera persona a respondre correctament, guanyarà una entrada doble per a la representació.

Les entrades i abonaments ixen a la venda el 31 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa