Diari La Veu del País Valencià
Equo proposa a Compromís celebrar primàries obertes
Europa Press / Madrid

L’òrgan de representació territorial d’aquesta organització política ha remarcat l’interès de la mateixa per presentar-se als comicis europeus amb una candidatura conjunta de totes les formacions polítiques amb les quals Equo comparteix “objectius polítics respecte a aquesta cita electoral”.

Entre els objectius, destaquen l’interès per “transformar Europa a través de la radicalitat democràtica, la sostenibilitat ecològica, la defensa d’una economia per a les persones enfront dels mercats i la pluralitat cultural, nacional i territorial,” així com la defensa dels drets democràtics i llibertats que la Troica i la dreta política “intenten retallar”.

El procés de primàries obertes a la ciutadania roman obert en Equo des del passat mes de novembre, sent l’únic requisit per a votar el registre en una web habilitada per a açò.

La conclusió que Equo obté de la reunió és que “triar la persona que encapçale la candidatura mitjançant la realització d’una votació oberta a la ciutadania” és “el més adequat i coherent” amb els seus “principis compartits de radicalitat democràtica i participació ciutadana”.

Aquesta votació es realitzaria entre les persones candidates seleccionades en els processos de primàries de les respectives organitzacions”

La formació espera que “aquesta proposta siga valorada i tinguda en consideració per Compromís, un projecte polític consolidat al País Valencià” amb el qual comparteixen “principis i objectius”.

La proposta arriba amb la intenció de, segons ells, “desbloquejar de forma democràtica una discussió que en cap cas ha de parar la construcció d’un espai polític que lluite per tirar a baix les polítiques de la Troica i la construcció d’una Europa per a la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa