Diari La Veu del País Valencià
El Comitè Nacional del PSPV oficialitza les primàries obertes
RedactaVeu / València

Així, ha recordat que l’executiva del partit, amb l’aprovació dels diferents Comitès Nacionals, “ha elaborat una alternativa seriosa i rigorosa en diferents àmbits”, dels quals ha destacat el de la regeneració democràtica.

Pel que fa a aquesta regeneració, el secretari d’Organització del partit ha recordat que “aquesta direcció ha presentat un projecte clar per a la participació de tots els ciutadans, i amb la seua complicitat i ajuda construir una alternativa higiènica, transparent i democràtica al PP”.

En aquest sentit, ha recordat que “hem defensat en tots els fòrums interns del partit la necessitat d’unes eleccions primàries obertes, amb convicció, hem lluitat per açò i ho hem aconseguit”, al mateix temps que ha apuntat que “alguns partits presumeixen de ser els més renovadors, els més propers a les ànsies de democràcia que reclamen els ciutadans, mentre que uns altres sempre han rebutjat aquest tipus de participació”. No obstant açò, “els socialistes serem els primers que farem unes primàries obertes”.

Petició d’eleccions anticipades

De la mateixa manera, Alfred Boix, ha recordat que “hui la societat valenciana reclama majoritàriament eleccions anticipades, perquè la gent reconeix que el cicle del PP està acabat, que els valencians ja no podem seguir així perquè és necessari un canvi”.

Boix ha fet referència a l’estudi sociològic presentat fa uns dies pel PSPV-PSOE, “on quedava clar que més de la meitat dels valencians considera necessari que s’anticipen les eleccions autonòmiques i es facen coincidir amb les europees”.

Reglament de primàries

Pel que fa al calendari, el procés s’obri des de demà mateix perquè qualsevol militant del PSPV mostre la seua intenció davant la Comissió de garanties de ser precandidat i comence la recollida d’avals entre els militants, que durarà 15 dies naturals i culminarà amb la presentació dels avals arreplegats davant aquesta comissió. El mínim d’avals exigit per a ser candidat serà del 10% del cens, que consta de 16.432 militants.

Així, una vegada proclamats dos o més candidats s’iniciarà el procés d’inscripció de la ciutadania en el cens de primàries, al qual podran inscriure’s aquells ciutadans residents al País Valencià amb dret a vot en les eleccions autonòmiques i majors de 16 anys.

Per a Boix, “aquesta és la fase de major rellevància per al nostre partit, on tots els militants han de tenir una part molt activa per a mobilitzar el major nombre de ciutadans possible”. Finalment, la primera setmana del mes de març tindrà lloc la campanya electoral, perquè els ciutadans i militants puguen votar el 9 de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa