Diari La Veu del País Valencià
Compromís anul·la l’executiva i retarda l’aprovació de les primàries

RedactaVeu / València.

Hui era un dia clau per a la coalició Compromís. Aquesta vesprada, s’aprovava el reglament de primàries per a les eleccions europees que està sent molt discutit en la coalició i es dóna un temps per poder enllestir un text que agrade tant al Bloc, com a Iniciativa, El Verds o Adherits. L’executiva estudia les esmenes presentades per arribar al màxim consens.

Cal recordar que la setmana passada s’aprovà la recepció del document de primàries elaborat per un grup de treball i que es va aprovar per 14 vots a favor, set abstencions i cap vot en contra.

De totes formes, encara que s’han aproximat les postures entre Iniciativa i el Bloc, les dos formacions intenten salvar el projecte.

El problema més important a resoldre són les quotes en les llistes. La majoria de comarques, excepció del Cap i Casal, s’han mostrat contràries a l’establiment de quotes per aquestes primàries.

Un altre front obert són les eleccions europees, on Equo ha convidat Compromís a participar en les seues primàries, però la coalició valenciana aposta per un candidat seu per encapçalar la llista.

Comparteix

Icona de pantalla completa