Xúquer Viu recull prop de 1.000 al·legacions al Pla de Conca

La plataforma ha convocat una manifestació per al dissabte 1 de febrer per entregar les al·legacions
20 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / La Ribera

Aquest cap de setmana, les taules instal·lades en distintes poblacions de la comarca de la Ribera -Sueca, Algemesí, l'Alcúdia, Sumacàrcer i Manuel- aconseguiren recollir prop de 1.000 al·legacions al Pla de Conca del Xúquer, destacant Sueca amb més de 400.

El proper dissabte 25 de gener, la recollida continuarà a Alzira, on Xúquer Viu espera poder instal·lar la taula que no va ser possible per a aquest dissabte.

Xúquer Viu convocarà una concentració davant la Delegació de Govern per al dissabte 1 de febrer, per fer lliurament de les al·legacions recollides fins al moment.
 

La plataforma denuncia que, en les últimes dècades, el riu ha perdut un 60% del seu cabal, l'Albufera es troba en els seus nivells més baixos i sovint el riu es queda sec a l'assut de Cullera -entre Sueca i Fortaleny-, quan encara falten 14 km per a la seua desembocadura. Sobreexplotat a la Manxa Oriental, sense cabals ecològics, ambicionat per 'lobbies' poderosos al sud, el seu futur està en perill. I, a més, els aqüífers estan contaminats amb nitrats i pesticides “i ara, que hem d'abastir-nos amb aigua del Xúquer, ens neguen una concessió pròpia”.

next