Diari La Veu del País Valencià
EUPV reclama la retirada del decret de copagament als serveis socials
RedactaVeu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha qualificat “d’inadmissibles” les declaracions de la consellera de Benestar Social, qui reconeix errades en la informació que teòricament està enviant l’Administració als dependents. “Aquesta situació és delirant, perquè els usuaris no reben informació i sembla que la poca que reben està plena d’errades. La consellera està cobrint-se de glòria amb una mesura injusta i l’única rectificació possible és la seua immediata retirada”.

Esquerra Unida ha anunciat que elevarà una iniciativa parlamentària amb dues exigències: la retirada de l’ordre i del decret del copagament per a les persones amb dependència i discapacitat, “així com demanem l’obertura d’una mesa de diàleg i treball amb els agents socials, professionals, usuaris, entitats i centres representats per establir un model d’atenció adequat que permeta eixir d’aquest forat on el PP està abocant aquest sector”, lamenta López Barceló. “Exigim una rectificació que ens allunye de la situació caòtica i bàrbara en el àmbit dels drets socials i fonamentals a la qual està duent-nos el PP i li recordem que tots i totes som i serem dependents”.

La parlamentària acusa Sánchez Zaplana “d’utilitzar eufemismes per no dir copagament a allò que, per damunt de tot, és un clar repagament. Aquests serveis els usuaris ja els paguen amb els seus impostos i per tant ja participen del cost del servei. Ara, a més, comprovem que la consellera, a banda d’injusta, és incompetent en l’aplicació de la seu pròpia decisió per reconèixer errades en l’aplicació del seu propi decret. A més d’injusta, la Conselleria és greument incompetent”.

López Barceló recorda: “No és cert que cap persona no es quedarà fora del servei, perquè un dels punts del decret estableix que per impagament l’usuari pot deixar de percebre l’atenció. També és fals que la resta d’autonomies també estiguen aplicant el copagament, i que diga que no es pot fer d’altra manera. Sánchez Zaplana menteix de manera continuada mentre liquida un sector fonamental per a la garantia dels drets socials i, per tant, fonamental per a la nostra democràcia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa