Diari La Veu del País Valencià
Cultura es desentén de protegir les restes romanes i medievals de Viver
RedactaVeu / Viver

El diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella, va presentar una pregunta escrita adreçada a la consellera de Cultura en què es demanava que explicara les mesures que pensava adoptar per protegir i posar en valor les troballes arqueològiques de Viver.

Tal i com exposava el diputat, l’ajuntament de Viver havia comprat tres parcel·les de propietat privada amb la finalitat de preservar les restes arqueològiques d’una vila romana del segle II i d’una torre vigia d’origen medieval, amb la intenció que la Conselleria de Cultura puga protegir i posar en valor aquest jaciment arqueològic que va eixir a la llum l’estiu de 2007, arran de les obres d’instal·lació d’una torre d’energia prevista en el pla eòlic autonòmic.

La resposta que dóna la consellera de Cultura es limita a explicar que, quan van aparèixer aquestes troballes, es va obligar a la realització d’una excavació arqueològica i es va instar l’empresa que estava fent les obres del pla eòlic a la zona, a fer un projecte d’excavació en extensió, i un altre projecte de conservació. Aquestes accions no es van materialitzar perquè l’empresa va tancar, i ara, al ser un bé municipal, segons la Conselleria s’hauria de buscar des de la corporació la manera de protegir aquest bé, conservar-lo i difondre’l.

Amb aquesta resposta, la Conselleria es desentén de fer cap aportació o mesura per ajudar el municipi. Segons Pañella, “ara l’excusa és que el bé és municipal, mentre aquest menut ajuntament ja ha fet un esforç considerable per adquirir la propietat i ara es troba amb el desinterès de l’administració autonòmica; des de Compromís continuarem amb la implicació autonòmica per col·laborar amb els ajuntaments amb menys recursos i posar en valor el patrimoni històric i artístic, ja que és una manera de revitalitzar econòmicament les comarques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa