Diari La Veu del País Valencià
Beniparrel – l’empresa Compolines premiada
El passat 7 d’octubre es va realitzar l’acte de lliurament dels Premis CEEI IVACE 2015 València en el Centre Europeu d’empreses Innovadores de València. L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer l’esforç d’empreses innovadores de la província de València per potenciar el teixit socioeconòmic, diversificar les activitats empresarials i fomentar l’activitat emprenedora i la innovació a la Comunitat Valenciana.
En la 18ª edició, la directora general d’Indústria i IVACE, Júlia Company i el President de CEEI València, Raúl Royo, han fet lliurament del premi en la categoria de Creació d’empresa a l’empresa Compolinies per la seua iniciativa basada en el disseny i fabricació de composites; que els ha permès dissenyar peces en aquest material d’estil avantguardista amb geometries impossibles, econòmiques i amb propietats mecàniques pròpies de la fibra de carboni o de vidre.
Els accesits d’aquesta categoria han sigut para Casfid, proveïdors globals de tecnologia per radiofreqüència en el control d’accés i aforament en esdeveniments i Brandmanic, empresa especialitzada en màrqueting online que permet connectar empreses amb els influencers més rellevants en el seu sector per a donar a conèixer les marques.

El Premi a la Trajectòria Empresarial ha recaigut en Ready Fruit empresa del sector alimentari que ofereix cítrics i fruita 100% natural, tallada i envasada en diferents formats per a poder consumir-se en qualsevol lloc i moment del dia i amb una caducitat de 30 dies refrigerat.

Les empreses guanyadores rebran una dotació econòmica d’1.500 euros per a cobrir les despeses de l’engegada del projecte, assessorament empresarial personalitzat, ajuda per a la cerca de línies de finançament i facilitats en accions de difusió i promoció.

En la seua intervenció, Raúl Royo va voler destacar que aquest lliurament de premis serveix per a reconèixer “l’esforç i compromís d’aquestes empreses que, assumint riscos, estan generant riquesa i ocupació en la nostra *Comunitat.

Per la seua banda, durant l’acte Júlia Company, ha destacat que aquestes empreses “representen el potencial emprenedor i innovador que pot desenvolupar-se fins i tot en conjuntures complexes com l’actual.

A més, va ressaltar que la Generalitat Valenciana vol contribuir a impulsar, amb la màxima eficiència, l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana; per açò, “Anem a dedicar els esforços necessaris perquè sorgisquen noves activitats en sectors tradicionals i en sectors emergents que contribuïsquen a la cohesió social de la nostra Comunitat.

D’altra banda, sobre la labor dels CEEI, Raúl Royo va comentar que faciliten “que l’esforç dels emprenedors arribe a bon terme. Així ha recordat que el CEEI València durant 2014 va assessorar a 282 emprenedors, dels quals, amb el suport del CEEI van crear 54 empreses. A més, durant l’any es van realitzar més de 200 activitats presencials per a pimes i emprenedors a les quals van assistir més de 7.400 persones.

D’altra banda el passat 17 de desembre de 2015, el Centre Europeu d’empreses Innovadores de Castelló ha acollit el X Fòrum de Finançament per a la Innovació de la Comunitat Valenciana en el qual s’han reunit pimes que es troben en el procés de cerca de finançament, inversors privats i agents del sistema financer. També s’han congregat els directors de tots els CEEIs de la Comunitat Valenciana i les empreses finalistes dels Premis CEEI IVACE 2015, Premis d’empreses Innovadores de la Comunitat Valenciana.

El director de CEEI Castelló, Justo Vellón, ha donat la benvinguda als assistents i recordat que l’entitat aposta per ajudar a empreses i projectes innovadors a aconseguir finançament tant públic com a privada. També ha assenyalat que “en els últims 4 anys s’han aconseguit 4,5M d’euros per a empreses innovadores de la província”.

Al costat d’ell ha estat present Patrícia Porta, Tinent d’alcalde i Regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica i Ocupació. Porta ha animat als assistents a seguir aportant el seu treball i talent per a construir una Comunitat Valenciana més productiva i competitiva.

També ha pres la paraula Francisco Álvarez, Director General d’Economia, Emprendimiento i Cooperativisme, que ha destacat la importància de conjuminar capital amb projectes empresarials per al seu creixement i consolidació.

Durant la trobada ha intervingut Pablo Gimeno, inversor, empresari i director de Grup PGS, a més d’inversor en el programa de TVE “La teua oportunitat” i col·laborador d’altres programes de televisió i ràdio. En la seua xarrada el ponent ha donat les principals claus per a convèncer a un inversor, així com els passos a seguir per a aconseguir l’èxit empresarial. En concret, Gimeno ha explicat com seleccionar aqueix projecte d’inversió i com negociar l’acord, així com la manera de calcular i maximitzar la rendibilitat que es va a obtenir. L’expert també ha instat a calcular els riscos a assumir per a poder minimitzar-los i ha comentat algunes possibles causes de fracàs en un procés d’inversió.

A continuació ha pres la paraula Pablo Viguera, CEO i co-fundador de Groopify que ha explicat el cas de la seua empresa i com han aconseguit finançar-se, en quines fases i sobre la base de quines necessitats. Viguera també ha detallat l’estructura de capital i accionariat actual de la seua empresa, així com els errors comesos i lliçons apreses en el procés de finançament de Groopify. L’empresari ha volgut deixar clar que el finançament d’una startup és un procés complet des de l’inici fins al final, i ha explicat les traves que poden sorgir així com les possibles solucions a aquestes dificultats.

Després de les ponències ha començat l’acte de lliurament dels premis CEEI IVACE Comunitat Valenciana 2015 que reconeixen l’esforç d’empreses innovadores que van ser guardonades prèviament per algun dels CEEIs de la Comunitat Valenciana, totes elles pertanyents a sectors emergents i basades en iniciatives capdavanteres.

En la categoria Creació d’empreses que reconeix iniciatives empresarials innovadores, el premi ha recaigut en Compolinies, procedent de CEEI València. Aquesta empresa nascuda en 2014 es dedica al disseny i fabricació de composites amb estil avantguardista, geometries impossibles, econòmiques i amb propietats mecàniques pròpies de la fibra de carboni o de vidre. En tan sol un any, Compolinies ha multiplicat la seua plantilla, passant de tenir 4 treballadors a comptar amb 16. A més, el 70% dels seus propis clients externalitza els seus productes.

Per la seua banda, la categoria Trajectòria Empresarial destaca l’evolució d’empreses creades a partir de 2010. La guanyadora ha sigut Solucions Cuatroochenta, finalista de CEEI Castelló. Cuatroochenta és una empresa especialitzada en el desenvolupament integral d’aplicacions per a smartphones i tablets i programació avançada a mesura per a millorar processos de treball. Aquesta empresa castellonenca té una sòlida trajectòria que li ha permès arribar a comptar amb 40 empleats, i obrir seus a Panamà i Colòmbia.

Els dos premiats han rebut un trofeu i una dotació econòmica de 2.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa