EUPV: “El Consell ha de deixar de buscar subterfugis per a legalitzar el parany”

La Comissió Europea “ha dit el que tots ja sabem, amb la normativa vigent i les sentències emeses per diferents tribunals, el parany és una pràctica cinegètica prohibida pel seu caràcter massiu i no selectiu”
21 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / València

La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, recomana a la Conselleria de Medi Ambient que es dedique a defensar el nostre patrimoni ambiental en lloc de passejar per Europa una modalitat de caça prohibida i il·legal. “La Comissió Europea només ha dit el que tots ja sabem, però que el Partit Popular pareix no voler comprendre, que amb la normativa vigent i les sentències emeses per diferents tribunals, el parany és una pràctica cinegètica prohibida pel seu caràcter massiu i no selectiu”.

Albiol exigeix a la Conselleria de Medi Ambient que deixe d'estar sotmesa a les pressions d'APAVAL, “un lobby que vol marcar l'agenda del Govern, sense tindre en compte la legalitat. Tot el muntatge del parany científic ha sigut una creació artificiosa del Consell en connivència amb els paranyers. Un muntatge que evidentment les institucions europees no s'han tragat i han recordat al nostre govern que el parany, siga “científic” o no, està prohibit”.

La diputada reclama a la consellera Bonig que acate d'una vegada tot un seguit de sentències i rectifique una política absolutament fora de lloc en una consellera de Medi Ambient, “Bonig està fent tot el contrari d'allò que hauria de fer, en lloc de fer respectar les lleis mediambientals, es troba immersa en una croada a favor del parany, un mètode de caça tremendament lesiu per a les poblacions d'aus”.

Per desgràcia, Bonig ja ha anunciat que el seu equip està barallant noves alternatives per a legalitzar el parany, “gens sorprenent, atesa la seua actuació fins ara, encara que ells saben que és molt complicat que Europa permeta aquest mètode de caça. Ens trobem davant d'una claríssima estratègia de captació de vots per a les properes eleccions”.

next