El Govern espanyol obliga a tancar Catalunya Ràdio al País Valencià

En obrir expedient a ACPV que podria acabar amb dues multes de fins a un milió d’euros. Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixaran d'arribar al País Valencià aquest dimarts a partir de les 20:00 hores

ACPV / València

El passat divendres 17 de gener Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va rebre una notificació del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en la qual se’ns notificava que se’ns obria un expedient sancionador per dues suposades infraccions referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: la instal·lació d’estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 € (això és, un total d’un milió d’euros) segons la mateixa notificació.

El mateix escrit del Ministeri requereix l’entitat “con el fin de que adopte las medidas necesarias para el inmediato y efectivo cese de las emisiones; con la advertencia que, en caso de incumplimiento de lo requerido, la Administración actuante procederá al precintado de los equipos y aparatos que formen parte de la red de difusión”.

Finalment, el Ministeri ens fixa un termini d’un mes per a presentar les al·legacions que considerem oportunes davant “el órgano competente para imponer la sanción que corresponda”.

Davant d’aquest fet, i després de les consultes oportunes al nostre servei jurídic, la Junta Directiva d’ACPV es va reunir ahir, dilluns 20 de gener, i va acordar:

1.- Procedir al tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià.

2.- Encarregar al servei jurídic de l’entitat l’estudi i preparació de l’escrit d’al·legacions davant l’expedient i anunci de dues possibles multes.

3.- Anunciar una compareixença de premsa el proper dimarts 28 de gener a les 16,30h a la seu social de l’entitat, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, C/ Sant Ferran, 12, València), en la qual la Junta Directiva ampliarà la informació i farà les valoracions oportunes, mentre el servei jurídic estudia amb detall el cas i totes les possibles implicacions.

La Junta Directiva d’ACPV vol agrair als socis i sòcies de l’entitat el seu suport, i reafirmar el nostre compromís amb l’objectiu fundacional de l’entitat de promoció de la llengua i cultura i dels valors democràtics de llibertat d’expressió i respecte a la pluralitat, i per això mateix fem una crida a la unitat de tots els valencians que compartim aquests valors.


Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixaran d'arribar al País Valencià aquest dimarts a partir de les 20:00 hores

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixaran d'arribar al País Valencià aquest dimarts a partir de les 20:00 hores després d'una programació especial d'una hora que la cadena oferirà per acomiadar-se dels oients valencians. Així ho ha comunicat Catalunya Ràdio durant un butlletí informatiu. La decisió arriba després que Acció Cultural hagi anunciat el tancament d'emissions davant l'amenaça de fortes sancions imposades pel govern espanyol.

Comentaris

huc de montllor. Benicarlo-Benassal-Culla.
24.
#21 El colaboracionisme burges es gran,pero el mes trist es que tambe ho es el de la classe "mitjana",i el dels treballadors mes senzills.Son molts anys de Castella xafant les poques iniciatives que tenim d'esser un veritable i independent pais.Haurem de mirar de convencer a la gent mes propera a nosaltres de que podem fer d'aquesta nació un pais lliure i nostre. Potser aixina,com moltes petites taques d'oli,podrem anar guanyant-li terreny a la cultura i estat ocupants.Costará molt,i tindrem mols problemes,pero estic segur que amb la riquesa i força de voluntat de la nostra gent (((tots els que viuen,treballen -o no-i els que s'en han tengut que anar llunt per culpa de la poca vergonya i el "mesenfotisme" de la majoria dels nostres politics))) ho podrem fer.
  • 0
  • 0
MOL
23.

Potser estem flipats però segur que tu estàs AMARGAT

  • 0
  • 1
davit picassent
22.

Flipats?. Desinformat Botifler?#20

  • 0
  • 0
Guerau València
21.
500 anys de repressió i colonialisme supremacista castellà contra València i estem flipats... a València la corona espanyola i la inquisició castellana ha fet desaparèixer llibres en català, obres d'art, ha exercit un control carcerari durant segles, ha cremat ciutats, i mutilat la possibilitat de modernització de la societat valenciana...però clar el col·laboracionisme burgès valencià amb Espanya ha estat nefast i encara continua... però jo crec qu el cas dels valenciansi es de derrotisme suprem... València no pot ser res per què Madrid així ho dictat a colp de "decreto real"...
  • 2
  • 0
JSR Valencia
20.

#19 Esteu flipats!!

  • 0
  • 7

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat