EUPV: “El tancament de Catalunya Ràdio, un atac a la llibertat d’expressió”

Ignacio Blanco: “És molt revelador que la denúncia inicial vinga de la Generalitat i d’un grupuscle d’extrema dreta que no és el PP”

RedactaVeu / València

El diputat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, ha qualificat “d’atac frontal a la llibertat d’expressió” l’intent de tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià. Blanco ha anunciat que la formació d’esquerres portarà a terme diverses iniciatives en el Congrés dels Diputats contra aquest atac a la llibertat d’expressió. “És molt revelador que la denúncia inicial vinga de la Generalitat i d’un grupuscle d’extrema dreta que no és el PP”, ha declarat Blanco, qui considera que “Alberto Fabra està atacant la normalització de la nostra llengua”.

Per a Blanco, la censura a mitjans de comunicació és un “fenomen únic a la Unió Europea propi de Governs autoritaris que és en el que s’està convertint l’executiu autonòmic de Fabra”. A més, el portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts considera que Fabra és un “hipòcrita majúscul” perquè quan era alcalde de Castelló “criticava obertament i públicament el tancament de TV3 al País Valencià”.

“El tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià suposa un nou atac del PP contra la llibertat d’expressió, contra els mitjans de comunicació públics i contra la nostra llengua, que se suma al tancament de RTVV per deixar-nos amb un panorama audiovisual propi del franquisme: íntegrament en castellà. Des d’Esquerra Unida denunciem la deriva autoritària dels governs de Fabra i de Mariano Rajoy, i en aquest cas la seua connivència amb grupuscles d’extrema dreta que fan de l’anticatalanisme la seua bandera. Volem Catalunya Ràdio al País Valencià, com volem també TV3 i per suposat anem a recuperar la RTVV que el PP ens ha furtat”, conclou Blanco.

  • Ignacio Blanco

Comentaris

huc de montllor. Benicarlo-Benassal-Culla.
2.

#1 Molt ben dit,pero ells ni escolten ni raonen,nomes criden i utilitzen la por.

  • 0
  • 0
David València
1.
És com si ara el govern d'Anglaterra obligués Espanya a tancar RTVE per la simple raó de ser europeus, i només quedessin mitjans de comunicació de masses en anglès...Així de senzill i de greu. M'agradaria saber si els "progres" espanyols (i dic espanyols) que tan critiquen el moviment independentista català, mantindrien la seva postura en el cas hipotètic que passés... Perquè, ben mirat, i posats a ser pràctics, operatius i cosmopolites, amb l'anglès ja tenim prou per a anar pel món, no? I si és per una qüestió de majories, és clar que l'anglès és súper democràtic... O potser resulta que la cultura lligada a aquesta llengua té algun valor..? O potser resulta que la democràcia també és saber escoltar i respectar les minories...? O potser resulta que ser cosmopolita també és esforçar-se per entendre els diversos pobles del món i les seves cultures..? O potser resulta que atacar una llengua també és atacar la capacitat d'expressar-se lliurement d'un poble? O potser resulta que aquesta capacitat d'expressar-se lliurement d'un poble manifesta part d'una identitat que pot cohesionar voluntats col.lectives de ser?
  • 6
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat