Diari La Veu del País Valencià
Reforestació del cinturó ver de les Maromes
La Regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almoradí ha destacat “la importància de potenciar qualsevol activitat que serveixi per conscienciar als més joves en els valors de conservació del medi ambient”.
Més de 160 nens, alumnes dels centres escolars Pascual Andreu i Canales i Martínez, han acudit al costat de la Regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almoradí a la tradicional reforestació d’espècies que organitza el Consistori Local amb motiu del Dia de l’Arbre.

Els escolars, d’entre 10 i 12 anys, han acudit des del seu centre escolar acompanyats per la Policia Local fins a la zona de plantació i, on procedit en grups a realitzar la reforestació d’arbres a l’entorn del polígon que serveixen com a cinturó verd de l’àrea industrial.

María Quiles ha indicat la importància de la iniciativa, que es realitza des de fa més de 25 anys ja que gràcies a la mateixa “pretenem que els nens se sensibilitzin amb el Medi ambient i la cura de les zones verdes, aportant-los uns valors mediambientals molt necessaris. Confiem que, amb el pas dels anys, molts dels nens que van portar espècies en les primeres edicions recordin l’arbre que van plantar durant la seva etapa escolar, però sobretot fer-los pensar sobre el seu comportament davant el medi ambient”.
L’Edil de Medi ambient ha destacat que “en aquest paratge moltes espècies autòctones han tirat les seves arrels i alguns arbres tenen ja un port considerable, malgrat la mortandad que hagi pogut afectar a plantes d’anys anteriors, perquè volem recordar que l’acció va dirigida a despertar sensibilitats i consciència, no a crear un marc perfecte de plantació ni cap altre aspecte similar”.
Quiles ha recordat que aquesta és només una de les activitats de conscienciació i potenciació del Medi Ambient programades per l’àrea per al present any, destacant la labor i suport ofert a tot moment pels voluntaris mediambientals i d’altres associacions com a Creu Roja “els qui sempre estan aquí per col·laborar amb nosaltres i ajudar en el desenvolupament de qualsevol activitat”, ha asseverat la representant municipal.
Finalment, la titular de Medi Ambient de l’Ajuntament, ha recordat que després de la gran rebuda de la reforestació d’aquest divendres, “des de la Regidoria confiem a repetir l’èxit en les properes organitzades des de l’àrea”, entre les quals destacaran visites formatives amb els centres de primària i secundària, xerrades i observacions astronòmiques, jornades de sensibilització i Pla d’actuació davant riscos sísmics, així com la creació d’horts urbans, a més de diferents tallers i campanyes de sensibilització.

Comparteix

Icona de pantalla completa