Diari La Veu del País Valencià
Comença l’extinció de RTVV
Europa Press / València

La comissió de liquidació de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha comunicat aquest dimarts al comitè d’empresa l’inici del procés de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció, que afectarà uns 1.700 treballadors. A la reunió, que inicia el procés per a extingir tots els contractes, també han assistit representants de la consultora KPMG.

El comitè d’empresa ha demanat la documentació oficial que acredite que KPMG són adjudicataris d’aquest ERO i ha asseverat que “no hi ha causes per a tancar RTVV ni per al maltractament que pateixen els treballadors”. Des de KPMG han ressaltat: “Estem ací per el que estem. No ens equivoquem amb l’escenari. Estem en procés dissolució”, segons informa a Twitter Intersindical Valenciana.

Liquidadors i KPMG han reclamat als representants sindicals que signaren la notificació formal de l’inici del procediment i s’han compromès a mostrar en pròximes reunions els documents que avalen la contractació de la consultora.

El comitè d’empresa, per la seua banda, ha reclamat el llistat complet de treballadors de la societat pública i la seua situació actual, i ha demanat als liquidadors que, “abans d’iniciar un ERO resolguen tot el que es deriva del primer”. Els sindicats consideren que “hi ha moltíssimes coses del primer ERO que s’han de resoldre abans del segon”.

Segons Intersindical, els membres de la comissió de liquidació, que han al·ludit a “raons econòmiques” per a extingir RTVV, han assegurat que “prenen nota” de les demandes. Han assegurat que la setmana vinent s’abordaran “temes ordinaris”.

Els sindicats han denunciat que “van a solapar un ERO amb l’altre perquè, no han complit encara la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV). Així, consideren que es provocarà “un emplastre major” i han lamentat que encara no se sap quan començarà el període de consultes.

Assemblea de treballadors

Coincidint amb la reunió, els treballadors de RTVV han celebrat una assemblea davant de la porta del Centre de Produccions i Programes de Burjassot. Per a CCOO, “és inadmissible que després de 20 anys en l’empresa no deixen entrar als treballadors i estiguen dins els saquejadors”, ha escrit a Twitter.

Comparteix

Icona de pantalla completa