Diari La Veu del País Valencià
La plantilla de la presó de Picassent, sota mínims històrics
RedactaVeu / Picassent

El sindicat CSI-F alerta de la complicada situació que pateix el centre penitenciari de Picassent per l’escassa vigilància i control a causa de la falta de funcionaris. Aquesta conjuntura se suma a la decisió del Govern de privatitzar la seguretat externa de les presons, fins ara realitzada per la Guàrdia Civil. El sindicat ha convocat una concentració aquest divendres 24, a les 11 del matí, davant de la porta del centre, per a protestar per aquests factors que augmenten la inseguretat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que, a diferència de la majoria de presons del territori nacional, a la presó de Picassent segueix augmentant el nombre de presos que alberga. Aquesta dada evidencia més si cap la necessitat de reforçar la plantilla, que en l’actualitat es troba sota mínims històrics. Malgrat l’alarmant situació, des de 2011 no es convoca oferta pública d’ocupació, la qual cosa genera que no es reposen les jubilacions del personal i que augmente l’edat mitjana d’aquest col·lectiu de funcionaris, que en l’actualitat se situa entre 48 i 58 anys.

El sindicat informa que a més d’aquest greu minvament de personal i, en conseqüència, de control i seguretat dels presos, el Govern central insisteix en la pretensió de privatitzar els serveis de seguretat externs dels centres penitenciaris. Aquesta prestació històricament l’han realitzada efectius de la Guàrdia Civil, ja que disposen de la preparació i els mitjans necessaris per a mantenir la seguretat en llocs d’alt risc com les presons.

La central sindical exigeix a Institucions Penitenciàries que promoga noves places d’oferta d’ocupació per a garantir la seguretat, tant dels funcionaris com dels presos, als centres penitenciaris del territori nacional. De la mateixa manera, insta al Govern a rectificar la seua voluntat de privatitzar els serveis de seguretat exterior de les presons.

Comparteix

Icona de pantalla completa