“El PP vol tapar els seus problemes amb el tancament de CatRàdio” (PSPV)

El PSPV denuncia “el nou atac” del PP al valencià que suposa el tancament de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

RedactaVeu / València.

La secretària de Política Lingüística del PSPV, Carmelina Pla, ha assegurat hui que “una vegada més la Generalitat Valenciana actua en contra del foment del valencià” al mateix temps que ha apuntat que “no ha tingut suficient amb el tancament de RTVV, ara vol acabar amb l'única ràdio d’àmbit autonòmic que emet en la nostra llengua”.

En aquests termes s’ha pronunciat la dirigent socialista després de conèixer la notícia el tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià després de l’obertura d’expedient per part del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme a instàncies de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, Pla ha reiterat que és “un atac més a la nostra llengua, el valencià” al mateix temps que ha denunciat que “el PP intenta crear un problema quan no existeix”. Sobre aquest tema, ha recordat que Catalunya Ràdio emet des de fa molts anys i no hagut cap problema fins ara, sinó tot el contrari, ja que “constituïa una eina d’enriquiment de la nostra llengua”.

Per aquests motius, ha considerat que ara el PP vol “crear aquest problema amb la intenció de tapar els seus problemes amb la Justícia, la corrupció, Gürtel, Bárcenas, els sobrecostos, la seua nefasta gestió…”.

Finalment, la dirigent socialista ha manifestat que primer va ser el tancament de Tv3, després el de RTVV –“una apagada, ha dit, que els valencians no perdonaran”-, i ara per a rematar el de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al mateix temps que ha alertat al PP que els socialistes valencians “no consentiran els atacs al foment del valencià”. “Fabra ni parla valencià, ni vol oir-lo”, ha lamentat.

Comentaris

Diafebus Rocafort
3.
I què vau fer vosaltres, els del difunt PSPV, quan vau pactar amb l'antiga UCD, ara PP, l'eliminació del nom "País Valencià", la bandera amb la barroca franja blava (que era, se suposa, la de la ciutat de València, però amb el temps s'havia destenyit una miqueta), amb el nom de la llengua...? Vosaltres, que teníeu majoria absoluta i també por absoluta? Vosaltres, que creàreu en 1989 una RTVV plena de paraules i expressions censurades i una programació barroera, què voleu ara?
Segurament guanyareu les properes eleccions sense majoria, però només pel rebuig al feixisme del PP. Esper que us comportareu amb una mica de decència, però no hi confie.
  • 1
  • 0
JUAN
2.

El Partit Popular s'ha convertit en un partit extremista i radical sense pal"liatius, totalment al marge de la mínima ètica democràtica.
I en aquesta situació, el PP ja és un autèntic perill públic.

  • 3
  • 0
Josep Cullera
1.

I mentre nosaltres els valencians patint la invasió de les tv i ràdio espanyoles.

  • 4
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat