Diari La Veu del País Valencià
“El PP vol tapar els seus problemes amb el tancament de CatRàdio” (PSPV)
RedactaVeu / València.

La secretària de Política Lingüística del PSPV, Carmelina Pla, ha assegurat hui que “una vegada més la Generalitat Valenciana actua en contra del foment del valencià” al mateix temps que ha apuntat que “no ha tingut suficient amb el tancament de RTVV, ara vol acabar amb l’única ràdio d’àmbit autonòmic que emet en la nostra llengua”.

En aquests termes s’ha pronunciat la dirigent socialista després de conèixer la notícia el tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià després de l’obertura d’expedient per part del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a instàncies de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, Pla ha reiterat que és “un atac més a la nostra llengua, el valencià” al mateix temps que ha denunciat que “el PP intenta crear un problema quan no existeix”. Sobre aquest tema, ha recordat que Catalunya Ràdio emet des de fa molts anys i no hagut cap problema fins ara, sinó tot el contrari, ja que “constituïa una eina d’enriquiment de la nostra llengua”.

Per aquests motius, ha considerat que ara el PP vol “crear aquest problema amb la intenció de tapar els seus problemes amb la Justícia, la corrupció, Gürtel, Bárcenas, els sobrecostos, la seua nefasta gestió…”.

Finalment, la dirigent socialista ha manifestat que primer va ser el tancament de Tv3, després el de RTVV –“una apagada, ha dit, que els valencians no perdonaran”-, i ara per a rematar el de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al mateix temps que ha alertat al PP que els socialistes valencians “no consentiran els atacs al foment del valencià”. “Fabra ni parla valencià, ni vol oir-lo”, ha lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa