Diari La Veu del País Valencià
El tancament de CatRàdio és un atac a la llibertat d’informació
Europa Press / València

Grups polítics de l’oposició i entitats socials han denunciat aquest dimarts el tancament de Catalunya Ràdio que consideren un “atac” a la llengua i a la llibertat d’informació. Així s’han expressat després que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) haja acordat el tancament “immediat” de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià després de la decisió del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme d’incoar-li un expedient que podria acabar amb dues multes de fins un milió d’euros per dues infraccions de la Llei General de Telecomunicacions.

El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, considera que l’actuació del Govern central, “obligant a cessar les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, respon a una actuació totalment ‘cavernària’ i sense sentit i demostra que el Consell de Fabra no te cap interès en què existisca cap mitjà de comunicació en la nostra llengua.

Per aquest motiu, Morera, en un comunicat, ha anunciat que Compromís preguntarà a Les Corts i al Congrés, tant al Consell com al Govern central, “si han actuat amb la mateixa diligència amb les més de 300 radis pirates que existeixen i emeten” al nostre País”.

El diputat de la coalició ha manifestat que la Delegació del Govern i el Consell “tenen diferents formes d’actuar i ampliar la llei i, segons amb qui o amb quina, s’actua d’una manera o d’una altra, demostrant que la llei no és igual per a tots”.

Per la seua banda, la Unió de Periodistes Valencians ha manifestat la seua “contrarietat i rebuig” pel tancament del senyal de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, “una mesura, adoptada pel Govern de l’Estat, que torna a atemptar contra la llibertat d’informació dels nostres ciutadans que han rebut la programació de la ràdio pública catalana per diferents dials del territori valencià”.

“Dret d’identitat i vertebrador”

Aquest col·lectiu ha destacat en un comunicat que “aquesta apagada del senyal en la geografia valenciana de iCAT i Catalunya Ràdio se suma al tancament de RTVV i de nombroses ràdios i televisions locals, que utilitzaven el valencià en la difusió dels seus continguts”. Sobre aquest tema, considera que aquest fet “demostra la nul·la preocupació que te l’actual Govern estatal i autonòmic per a conservar el nostre principal dret d’identitat i vertebrador, la nostra llengua”.

La Unió unir de Periodistes Valencians entén aquesta acció com “un atac reincident en contra de la pluralitat informativa i una retallada més en el dret a la informació de la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa