Iniciativa d’ERC al Congrés per garantir les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià

Els republicans recorden al Govern espanyol que la inexistència d'oferta vulnera els drets dels catalanoparlants

ACN / Barcelona

La iniciativa coincideix amb el cessament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació per part del repetidor d'Acció Cultural del País Valencià arran de l'amenaça de sancions econòmiques per part del Ministeri d'Indústria.

El text que s'ha registrat al Congrés demana al Govern espanyol que faça les modificacions legislatives oportunes per fer efectiva l'emissió d'aquests canals a València i que permeta que Acció Cultural del País Valencià desenvolupe la gestió dels canals com ha fet fins ara. També, que permeta, mentre no es fa una emissió normalitzada, l'emissió de TV3 i de Catalunya Ràdio mitjançant els repetidors d'Acció Cultural del País Valencià.

A l'exposició de motius, ERC recorda que la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries estableix que les autoritats públiques "han de fomentar i/o facilitar la creació d'almenys una emissora de ràdio i un canal de televisió" en aquestes llengües. Segons ERC, el tancament definitiu de Radiotelevisió Valenciana, juntament a la imposada paralització de les emissions de TV3 i de Catalunya Ràdio "suposa 'de facto' la vulneració dels drets dels catalanoparlants".
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat