Iniciativa d’ERC al Congrés per garantir les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià

Els republicans recorden al Govern espanyol que la inexistència d'oferta vulnera els drets dels catalanoparlants

ACN / Barcelona

La iniciativa coincideix amb el cessament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació per part del repetidor d'Acció Cultural del País Valencià arran de l'amenaça de sancions econòmiques per part del Ministeri d'Indústria.

El text que s'ha registrat al Congrés demana al Govern espanyol que faça les modificacions legislatives oportunes per fer efectiva l'emissió d'aquests canals a València i que permeta que Acció Cultural del País Valencià desenvolupe la gestió dels canals com ha fet fins ara. També, que permeta, mentre no es fa una emissió normalitzada, l'emissió de TV3 i de Catalunya Ràdio mitjançant els repetidors d'Acció Cultural del País Valencià.

A l'exposició de motius, ERC recorda que la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries estableix que les autoritats públiques "han de fomentar i/o facilitar la creació d'almenys una emissora de ràdio i un canal de televisió" en aquestes llengües. Segons ERC, el tancament definitiu de Radiotelevisió Valenciana, juntament a la imposada paralització de les emissions de TV3 i de Catalunya Ràdio "suposa 'de facto' la vulneració dels drets dels catalanoparlants".
 

Comentaris

jesus la plana
5.

Cal arribar, si més no, fins als tribunals europeus a fi que es faça efectiu i obligatori aquest dret de la Carta Europea... Sense que ens tremole el pols...!

  • 1
  • 0
remigio III
4.
#3 Gracies per la solidaritat , però ens farà falta molt més. Ja tenim enfilat l'enemic del nostre País. Ara cal que ens ajudeu a posar-ho blanc sobre negre a Europa. D'aquí, esta clar que no tindrem justícia mai. Ells, els madrilenys hereus del genocidi, (records a la nineta d'en Rajoy pels serveis del seu pare) actuen "pel dret de conquesta" sobre el nostre País i com a tal sols es preocupen de mantenir la gallineta per a tenir ous... Esta clar que terrorisme d'estat funciona con una màfia ben assimilada.
  • 2
  • 0
joj 088000
3.
Ara cau del tot la màscara del PP i la dreta tan valenciana com "española". El que pretenen és desfer una cultura, destruir-la i/o minimitzar-la encara més. El tancament ja sistemàtic de centres i emissions de medis de comunicació clama al cel. Després parlen dels drets! A Catalunya per exemple els castellano-parlants, a l'escola, diuen, que no se'ls respecta, i són poc menys que una dotzena de famílies. Al País Valencià milers de famílies clamen pel valencià a l'escola, i s'ho passen "pel forro" . Des de "València del nord" molta solidaritat, estem amb vosaltres.
  • 5
  • 0
Segador
2.

És una llàstima que ERPV no forme part de Compromís, i no val lo del catalanisme, bla, bla ,bla..... que després bé que pacteu amb Equo. Ja heu vist el model espanyol, respecte a la nostra llengua. I em sembla que no tindrem ni ràdio ni televisió en la nostra llengua fins a finals del 2015, si arriba eixe tripartit i que Compromís mire ja d'una vegada el tema "nacional" es a dir que facen"valencianisme polític de debó".

  • 15
  • 0
MOL
1.

Com no, ESQUERRA REPUBLICANA sempre al nostre costat

  • 13
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat