Diari La Veu del País Valencià
Acord per a acabar amb els talls d’aigua a Albal
L’ajuntament d’Albal i l’empresa subministradora d’aigua potable en el municipi, aqualia, han signat un fons social per a garantir el pagament dels rebuts d’aigua de les famílies que es troben en una situació econòmica complicada.

Este conveni signat per l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, i el delegat d’aqualia a València, Manuel Sánchez, estableix un fons de 8.000 euros inicials anuals, aportats a parts iguals entre l’empresa i el consistori albalenc, amb la intenció de revisar-ho i renovar-ho en anys successius.

Els beneficiaris d’este fons social seran designats pel propi ajuntament, en funció del compliment dels requisits exigits i valorats pels servicis socials municipals.

Amb este acord es pretén acabar amb el tall de subministrament d’aigua potable a famílies amb pocs recursos econòmics, i que acumulaven factures impagades per no poder fer front al seu pagament. S’estima que d’este fons social es podran beneficiar unes dues-centes famílies a l’any, que fins ara venien tenint moltes dificultats per a fer front als rebuts de subministrament d’aigua i clavegueram.

Esta mesura se suma a altres ajudes socials recollides en el pla Albal Inclou, on s’arrepleguen diferents accions d’ocupació, habitatge social, cistella bàsica, menjador social, ajudes d’emergència o assessorament hipotecari que tan bons resultats està donant en estos anys de crisi econòmica.

Per a Ramón Marí “és vital establir mecanismes per a evitar que els qui pitjor ho estan passant no tinguen assegurats subministraments bàsics com és l’aigua potable”, agraint alhora a aqualia “la seua bona disposició per a evitar estos talls d’aigua als qui no poden fer front al pagament dels rebuts”.

Per la seua banda, Manuel Sánchez, el delegat de l’empresa subministradora, es va mostrar “molt satisfet de poder arribar a acords d’este tipus per a ajudar econòmicament a les famílies amb pocs recursos”, gràcies a la mediació d’ajuntament i la pròpia empresa aqualia.

Comparteix

Icona de pantalla completa