Diari La Veu del País Valencià
Campanya neteja de la xarxa de clavegueram a Albal
Aqualia, empresa concessionària de la gestió integral de l’aigua a Albal, ha intensificat estos dies els treballs de neteja dels embornals i la xarxa municipal de clavegueram, la qual cosa ha evitat que es generaren incidències en la xarxa amb les últimes pluges.

Incloses en la campanya que realitza cada any en el municipi, les tasques de neteja programada consistixen en l’eliminació de la brutícia, fulles i papers que s’acumulen en la xarxa de pluvials i que dificulten la recollida d’aigua els dies de pluja, així com una neteja exhaustiva dels trams més crítics de la xarxa unitària de clavegueram.

Els treballs de neteja de les xarxes de clavegueram es realitzen amb mitjans mecànics amb un camió d’aspiració i impulsió. Per a la neteja d’embornals es complementa l’ús de mitjans mecànics i manuals. En els últims mesos s’han netejat més de 1.000 embornals.

Aqualia realitza permanents filmacions de la xarxa de clavegueram, la qual cosa permet tenir perfectament identificats els punts crítics de la xarxa i establir una freqüència en els treballs de manteniment preventiu que eviten possibles obstruccions.

Abans de començar les tasques pròpies del manteniment preventiu, es dissenya una ruta a seguir pels operaris, tenint en compte la ubicació dels punts crítics, la situació dels embornals i els sentits de circulació en els carrers a netejar.

L’empresa demana als veïns d’Albal que continuen col·laborant amb el manteniment de les instal·lacions, evitant llançar tovalletes d’un sol ús en el WC i evitant abocar olis i greixos per la pica que puguen generar problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració.

Comparteix

Icona de pantalla completa