Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs aposta pel setè art i la vocació cultural internacional
Entre el 18 i el 24 de juliol es durà a terme el Festival de Vinaròs, el qual es realitzarà com a part del Festival de Curtmetratges Agustí Comes, organitzat per la Fundació Caixa Vinaròs amb col·laboració amb l’Ajuntament.
El regidor de Cultura, Marc Albella, ha explicat que, després de mantenir diverses reunions amb representants d’aquesta entitat, es va prendre aquest any la decisió de fusionar l’anterior festival mediterrani d’arts amb aquesta iniciativa.
“Ens trobàvem amb el problema que tots dos actes es solapaven, de manera que vam decidir sumar forces i integrar tota la programació cultural dins el Festival de Curtmetratges, prenent el cinema com a protagonista”, ha indicat Albella, qui destaca que en aquesta edició es presenten al concurs més de 800 curts de diversos països.
El regidor ha afegit que amb aquesta mesura s’espera guanyar en atractiu i difusió, no només a nivell local o nacional, sinó també internacional, per tal de “consolidar aquest esdeveniment anual, que volem que sigui el més important de la localitat a nivell cultural”.
A més d’exposicions, concerts musicals i sessions de cinema sota les estrelles, dins la programació d’aquest festival, ja disponible a la pàgina web i xarxes socials municipals, s’ha volgut introduir també el teatre i l’animació de carrer per a públic adult i infantil.
D’aquesta manera, el dia 18 de juliol, a les 22:30 hores, tindrà lloc a la pèrgola del passeig de Colom, un espectacle inaugural del Festival, a càrrec de la companyia Air Show i inspirat en la pel·lícula Moulin Rouge!.
Altres activitats seran l’homenatge a Carlos Saura, “Flamenc de Pel·lícula”, que oferirà el ballet Pasión Flamenca amb La Lola & El Taranto, un concert-concurs en què caldrà endevinar bandes sonores de pel·lícules o una projecció de curts temàtics al Mercat Municipal.
Finalment, ha avançat Albella, s’ha volgut involucrar també als comerciants de Vinaròs, convidant-los a decorar els seus aparadors amb motius al·lusius al setè art durant els dies que duri el festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa