Diari La Veu del País Valencià
El PSPV sol·licita reobrir la comissió de recerca sobre l’accident de metro
RedactaVeu / València

El grup socialista en Les Corts ha presentat una petició per a reobrir la Comissió de Recerca sobre l’Accident de Metro perquè, segons ha indicat, el portaveu socialista d’Infraestructures en el parlament valencià, Francesc Signes, “és evident una vegada més que l’anterior comissió es va tancar en fals i va ser una farsa perquè el PP va vetar la compareixença de molts testimonis importants i també s’ha demostrat que molts dels que van comparèixer van mentir en Les Corts”.

Per als socialistes, “aquest és un moment fonamental quan l’Audiència ha decidit que s’ha de reobrir la causa de l’accident i, per tant, és necessari que també es torne a crear una nova comissió de recerca” perquè, segons ha explicat Signes, “independentment de les responsabilitats penals és evident que s’han de depurar responsabilitats polítiques”. En aquest sentit, ha afegit que “tots els que no van comparèixer i també els que van mentir han de tornar a passar pel parlament valencià per a donar explicacions perquè els valencians i les víctimes puguen conèixer la veritat d’una vegada per sempre”.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, també ha fet referència hui a la visita que al costat de l’Associació de Víctimes del Metro 3J han realitzat a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu. Així, ha destacat que la presidenta d’aquesta comissió, membre del PP europeu, “va mostrar molta més sensibilitat que els dirigents d’aquest partit a la comunitat i a Espanya”. Així, ha apuntat que “tots els parlamentaris que van estar presents en la reunió van escoltar el clar missatge de Beatriz Garrote” i ha assenyalat que “és important que es visualitze a Europa el drama que han passat les víctimes per la pèssima gestió d’aquest accident per part del Consell”.

El líder dels socialistes valencians ha subratllat que “afortunadament, quan tornàvem ens assabentàrem que l’audiència provincial reobrirà el cas, la qual cosa diu molt a favor de la justícia i, sobretot, de la reparació a les víctimes”. A més, ha insistit que “existeix un vessant polític que no es tanca, per la qual cosa insistim que hauria d’obrir-se en Les Corts una nova comissió de recerca”, mentre ha assegurat que “si no es fa ara, es farà quan hi haja un govern progressista i decent, al mateix temps que se li demanarà perdó a les víctimes”. En aquest sentit, ha assegurat que “un president de la Generalitat digne i decent ha de demanar perdó a les víctimes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa