L’IEC mostra el seu rebuig al tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

Reclama el dret del poble valencià a disposar d’uns mitjans de comunicació de qualitat, plurals i en valencià

RedactaVeu / València

El tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià constitueix l’enèsim atac que fa el Govern espanyol a la llengua dels valencians. La decisió d’expulsar la nostra llengua a la ràdio, així com l’atac a la immersió lingüística a les escoles, deixen al descobert l’objectiu d’impedir que els valencians puguem viure amb normalitat en la nostra llengua i en la nostra casa. És una mostra més de com es pretén assolir el projecte polític de Wert: “espanyolitzar-nos”. Així s’han manifestat des de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans de Castelló després de la decisió del Govern espanyol de tancar Catalunya Ràdio al País Valencià.

Des de la delegació, “no podem més que mostrar el nostre ferm rebuig i la més sincera indignació envers el nou intent d’arraconar el català, a través de polítiques que fan recordar el genocidi cultural”. Des d’una institució dedicada a la recerca i investigació en llengua catalana “considerem que la decisió de barrar el pas a les ones de Catalunya Ràdio atempta obertament contra la base pluricultural i plurilingüe de l’Estat i fins i tot qüestiona la Constitució, la qual, suposadament, garanteix la protecció de les llengües”.

El tancament de mitjans de comunicació no es pot defensar amb arguments tècnics, ni tampoc es pot reduir únicament a sensibilitats lingüístiques, sinó que s’ha d’entendre com allò que és: “Un atac flagrant als drets cívics i polítics dels valencians, a la llibertat d’expressió i d’informació”. Enfront del nou atemptat que rep el poble valencià, “reclamem el seu dret a disposar d’uns mitjans de comunicació de qualitat, plurals i en valencià, perquè la llibertat informativa és un dels requisits indispensables de qualsevol societat democrática”. 

Comentaris

ximo valència
3.

Ara que òbriguen PAÍS VALENCIÀ RADIO ... AIXÒ SERIA BÓ, al menys escoltariem les noticies, l'esport i cançons en la nostra llengua propia

  • 1
  • 3
Empar Montesa
2.

Està molt mal fet el tancar una ràdio catalana ... jo l'escoltava sovint, ara bé no devem confondre la llengua catalana amb la valenciana "Enfront del nou atemptat que rep el poble valencià ... " el colp la rebut el poble català, nosaltres l'hem rebut amb el tancament de canal 9, enllengua valencina ... per tant requiem pels catalans i solidaritats amb ells, però sens confusió

  • 1
  • 8
Diafebus Rocafort
1.

La seua sagrada Constitució se la passen per l' Arc de Triomf quan els ve de gana. Ja ho van fer pactant el PSOE i el PP fa un parell d'anys. Fan el que volen. Això no és democràcia.

  • 6
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat