Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs – Programació per celebrar el 775 aniversari de la Carta de Població
El regidor de Cultura, Marc Albella, ha presentant matí la programació d’activitats organitzades per celebrar el 775 aniversari del lliurament de la Carta de Població a Vinaròs, un fet històric que va tenir lloc en 1241.
“Tenint en compte que aquest any la data es especialment remarcable, hem treballat durant tot 2016 per oferir a la població una agenda cultural que estigue a l’altura i que s’estendrà a llarg dels propers dos mesos i mig”, ha explicat Albella.
D’aquesta manera, durant setembre, octubre i novembre es realitzaran a la localitat un total de 50 actes que estaran dividits en quatre eixos temàtics: història, llengua, cultura i identitat.
Entre els esdeveniments més destacables està el lliurament del Grinyó Ballester 2016, que enguany canvia d’ubicació i es durà a terme a l’Auditori Municipal el dijous 29 de setembre a les 19:30 hores.
Albella ha avançat que per a l’ocasió s’ha preparat una sorpresa que serà “un record per a la història local” i ha animat a la ciutadania a acudir a aquesta cita per poder presenciar-la en viu.
Pel que fa a actuacions destaca la de Xavi Castillo News, el dissabte 24 de setembre al JJ Cinema, així com les de Tian Gombau, que presentarà dues obres teatrals diferents els dies 24 de setembre (a la Casa Membrillera) i el 29 d’octubre (a l’Auditori Municipal).
Dissabte 8 d’octubre, també a l’Auditori, es durà a terme a les 22:30 hores el concert d’Andreu Valor i Pau Alabajos, mentre que el dissabte 15 d’octubre l’Aplec del Sénia tornarà després de molt temps a Vinaròs i el 17 de novembre hi ha programat un concert amb Borja Penalba i Mireia Vives.
A tot això es sumen els actes institucionals i moltes altres activitats com visites guiades, tallers, exposicions, conferències i trobades com la de “Dolçainers i Tabaleters”, que commemoren el seu desè aniversari.
La Carta de Població original serà exposada al Saló de Plens Municipal el 29 de setembre, amb les mesures de protecció adequades, i aquest dia el públic interessat podrà acostar-se a veure-la de 10:00 a 14:30 hores i de 17:00 a 20:30 hores.
La programació estarà disponible a partir de dilluns a la Tourist Info i en les dependències municipals, si bé des d’aquest dijous ja es pot consultar en format digital a les xarxes socials i a la web de l’Ajuntament www.vinaros.es.
A més s’ha renovat la imatge representativa de l’esdeveniment, obra de Sebastià Casanova, i es repartiran cartells i banderoles por tota la localitat, buscant aconseguir la màxima difusió possible d’aquest 775 aniversari.

Comparteix

Icona de pantalla completa