Diari La Veu del País Valencià
S’amplia el Fons Antic de la Biblioteca Municipal de Vinaròs
La secció del fons antic de la Biblioteca Municipal s’ha ampliat els darrers mesos gràcies a les donacions, passant de 1440 a 2775 exemplars. A més s’ha renovat el mobiliari que facilita l’organització i consulta de les obres amb l’adquisició de tres noves prestatgeries metàl·liques.
“Molts dels llibres han estat cedits per particulars i es tracta d’una secció viva que no ha parat de créixer, en anar incorporant manuscrits i exemplars anteriors a 1958 que necessiten un tractament especial per a la seva conservació”, ha explicat el regidor de Cultura Marc Albella.
El regidor ha afegit que “als llibres, a part del procés de catalogació i classificació, se’ls ha donat un tractament adequat amb materials protectors que garanteixin una millor conservació”.
En aquest fons es poden trobar els llibres donats per Francesc Almela i Vives, les obres procedents del Servei Nacional de Lectura i altres que van ser adquirides per l’Ajuntament i que estaven retirades al magatzem municipal.
També s’han sumat a aquesta secció donacions anònimes i altres com la de l’advocat José Cid López, la de la Unió General de Treballadors i recentment una nova aportació feta per la família d’Agustí Comes.
Es tracta, principalment, d’obres literàries en narrativa i de ciències socials, bona part d’elles en castellà, tot i que també hi ha 67 en francès i 50 en valencià. D’altra banda, el fons documental està compost, actualment, per 2.775 monografies i publicacions periòdiques, la majoria d’elles de principis del segle XX.
“Aquest estiu han aparegut, a més, dues edicions històriques molt interessants: un exemplar de l’obra” The Doctor”, de Robert Southey, que era propietat del King ‘s College de Londres, i part d’un volum de Els Miserables de Victor Hugo”, ha assenyalat Albella, qui ha indicat que des de la Regidoria de Cultura se segueix treballant per posar en valor tot aquest material.

Comparteix

Icona de pantalla completa