Diari La Veu del País Valencià
Puig: “Les primàries són imprescindibles davant la necessitat d’eleccions”
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat hui que les primàries obertes “són imprescindibles a la comunitat davant la necessitat inajornable d’eleccions anticipades”. Així s’ha manifestat hui davant els periodistes a Madrid als quals ha informat del procés de primàries obertes iniciat pel PSPV en el qual podran participar els ciutadans del País Valencià majors de 16 anys per a triar el candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, ha insistit que “és un element fonamental en la proposta de reacció democràtica dels socialistes per a regenerar la política amb els ciutadans i contra la corrupció”. En aquest sentit, ha assegurat que “aquest procés, que acabarà el 9 de març, s’inicia ara perquè exigim la convocatòria d’eleccions anticipades davant la situació d’embós que viu la comunitat”.

El dirigent socialista ha assenyalat que “l’avançament electoral seria una obvietat en qualsevol país democràtic que visquera una situació del 30% d’atur, d’exclusió social i de deute, en el qual el 20% de diputats del PP estan imputats, amb una corrupció que embossa el país i cada dia veiem un nou cas de balafiament de diners públics”. Puig ha recordat que “s’estan jutjant tots els casos de corrupció del PP, ara està el cas Blasco, un cas miserable per robar els més pobres; però també es jutjarà prompte les diferents parts de Gürtel i el finançament irregular del PP”. Per açò, ha advertit que en una situació així “el 56% de la població valenciana demana eleccions i tots els sectors empresarials i econòmics demanen que es desembosse aquesta situació”.

Davant açò, els socialistes aposten per convocar les eleccions autonòmiques al mateix temps que les europees “perquè no suposen cap despesa afegida” i, d’aquesta manera, es puga “desbloquejar la situació d’embós perquè la comunitat no pot esperar més”. Així, Puig ha insistit que la “obligació” dels socialistes valencians era “preparar les primàries, obrir un debat intens per a millorar la situació dels milers de valencians que estan sense treball i uns altres a la vora de l’exclusió social”.

Finalment, el responsable socialista ha advertit que les primàries obertes haurien de ser “obligatòries en tots els partits perquè és una manera d’augmentar la participació i l’espai ciutadà en la política, reconciliar els ciutadans amb les institucions”. Per a Puig, “és necessari recobrar el paper de la política perquè la solució a la situació que viu la política solament pot venir des de la democràcia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa