Diari La Veu del País Valencià
La ‘polèmica’ de la jornada continuada
RedactaVeu / Castelló.

Les AMPA dels centres de Nules, Benicàssim i l’Alcora han desmentit que s’estiga negociant en els seus centres la implantació de la jornada continuada, com ha afirmat ANPE a la premsa, i lamenten que el sindicat se segueix basant en “dades errònies i desfasades” que les associacions de pares i mares ja van haver de desmentir l’any passat. En aquest sentit, s’han pronunciat els presidents de les AMPA dels centres Cervantes de Nules, El Palmerar i Santa Àgueda de Benicàssim i Comte d’Aranda de l’Alcora.

Les famílies afirmen no tenir constància oficial de cap negociació sobre la modificació de l’horari escolar i, si es donés el cas, han incidit en què s’hauria de negociar amb tota la comunitat educativa.

Així, Xavier Mechó, president de l’AMPA del CEIP Cervantes de Nules, ha assegurat que en aquests moments no és una de les prioritats del Consell Escolar i, “en cas de tractar-se el tema s’hauria d’abordar de forma clara i debatre’l amb les famílies que exigeixen mantenir en tot cas l’organització i l’horari d’atenció gratuïta fins a les cinc de la vesprada”.

I és que, tal com afirma Michel Toumi, president de l’AMPA del CEIP Santa Àgueda de Benicàssim “el debat i el consens de tota la comunitat educativa és imprescindible perquè la modificació dels temps escolars afecta de forma radical al funcionament dels centres”. Si escau, Toumi apunta que “sempre ens relacionen amb la jornada continuada perquè fa anys el centre va llançar un projecte en aquest sentit, però actualment no estem treballant en el tema”.

Per la seua banda, Reme Cara, presidenta de l’AMPA del CEIP de Comte d’Aranda de l’Alcora, també ha explicat “que no s’està negociant la jornada continuada, i s’hauria de comptar amb tota la comunitat educativa per negociar temes clau que afecten directament l’alumnat i les seues famílies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa