Diari La Veu del País Valencià
Guanyadors del VI Concurs de Tapes i Pintxos de Benidorm
L’alcalde valora el treball dels restauradors “per elevar la gastronomia de Benidorm al màxim nivell”. L’edició s’ha tancat amb un total de 28 participants.
Aquest dijous s’han conegut els finalistes i guanyadors del VI Concurs de Tapes i Pintxos de Benidorm, en el qual han participat un total de 28 establiments. En total, 10 restaurants han aconseguit el reconeixement del jurat professional i/o del públic en les tres categories a concurs: Tapa/BroquetaTradicional, Tapa/Broqueta Original i Tapa/Broqueta Premi Especial del Públic.
El lliurament de premis s’ha celebrat en l’edifici municipal del Torrejó. Un acte al qual han assistit l’alcalde, Toni Pérez; el president de Abreca, Javier del Castillo; membres de la corporació municipal; el padrí del Benidorm Gastronòmic 2016, Juan Orquín, i representants dels establiments que han participat en aquest concurs gastronòmic que s’ha desenvolupat del 4 al 12 de juny.
Els vencedors en les tres categories han sigut la Sidrería El Hórreo, La Mejillonería Benidorm i Authentic. L’alcalde ha felicitat a tots els guanyadors i finalistes, i ha destacat l’augment del nombre de participants i “del nivell gastronòmic” que han demostrat amb les seues creacions. Així mateix, ha valorat “el compromís ferm” i el treball diari dels restauradors “per elevar les gastronomia de Benidorm al màxim nivell”, un objectiu que “s’està aconseguint a poc a poc”. “La gastronomia –ha afegit– comença a ser una referència dins de la nostra oferta i per açò ja hi ha persones que ens trien”.
Pérez ha recordat que el Benidorm Gastronòmic viurà “un xicotet parèntesi” fins a mitjan setembre perquè “ara el que toca és tenir uns magnífics resultats aquest estiu i desenvolupar tot el que tenim dins perquè siga del gust dels qui visiten els nostres establiments”.
El president d’Abreca, per la seua banda, ha avançat que de cara a la pròxima edició d’aquest Concurs de Tapes i Pinchos “es va a millorar el certamen”, corregint possibles fallades i ha assegurat que des de l’associació es treballa ja en la següent cita del Benidorm Gastronòmic: el Concurs de Broquetes, del 19 al 25 de setembre.
Relació completa de guanyadors
Categoria Tapa/Broqueta Tradicional:
– Guanyador: Sidrería El Hórreo, ‘Mini-cachopo Asturià’
– Finalista: Gaztelutxo, ‘Bacallà al Club Ranero’.
– Finalista: La Cava Aragonesa, ‘Zancarrón a la Xocolata’.
– Finalista: Aurrerá Pintxos, ‘Flauta de Mollejas’.
Categoria Tapa/BroquetaOriginal:
– Guanyador: La Mejillonería Benidorm, ‘Clòtxines en Escabetx de Vermut, Tocs Cítrics i Crema de Porros Yodada’.
– Finalista: Solotúla, ‘Escabetx de Muntanya’
– Finalista: Brasería Aurrerá, ‘Kokokruntch’.
Categoria Tapa/Punxe Premi Especial del Públic:
– Guanyador: Authentic, ‘Mos de Bou amb Brisa del Mar’
– Finalista: Tragantúa, ‘Brisa Fresca’.
– Finalista: Celler Bi-Arritz, ‘Trio Divers de Tartar’.
– Finalista: Aurrerá Pintxos, ‘Flauta de Mollejas’.

Comparteix

Icona de pantalla completa