'H2Oh! Los secretos del agua en tu ciudad' a Benidorm

23 juny 2016 01:00h
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; el director d'Àrea de Negoci de CaixaBank a Benidorm, Emilio Vicente Juan de Merlo; i Miguel Ángel Benito, director de Concessions de Hidraqua, han presentat aquest matí l'exposició ‘H2Oh! Los secretos del agua en tu ciudad’, que mostra, entre altres aspectes, com és el cicle urbà de l'aigua i què hi ha darrere del proveïment de les ciutats.
 
A la inauguració d'aquesta exposició han assistit també el regidor d'Aigües, José Ramón González de Zárate; l'edil de Cultura, Ana Pellicer; la titular d'Ocupació, Mª Jesús Pinte; així com representants de la corporació municipal, de l'Obra Social de La Caixa i de Hidraqua. Aquesta exposició està instal·lada en el tram de l'Avinguda Europa que desemboca en el Passeig de Llevant, es pot visitar de forma gratuïta fins al 22 de juliol, i s'estructura en tres parts: ‘Agua, elixir de la vida’, ‘Agua en la ciudad’, i ‘Agua sostenible’.
 
L'alcalde ha valorat el contingut i objectiu d'aquesta exposició, “que és conscienciar sobre alguna cosa que és fonamental per a la vida: l'aigua”. Ha incidit en la important labor pedagògica de la mostra, ja que “és senzill obrir una aixeta i tenir aigua de consum, però no ho és tant saber i conscienciar als ciutadans de la tecnologia i l'esforç econòmic que hi ha darrere perquè açò siga possible”.
 
Pérez ha recordat que Benidorm compta amb un model de gestió de l'aigua reconegut nacionalment i internacionalment pels experts, que és fruit de el “treball i esforç mantingut durant dècades”. Així mateix, ha destacat que el fet de fer coincidir aquesta mostra amb l'inici de la temporada alta i instal·lar-la a peu de platja permetrà que aquest missatge de conscienciació arribe a molts residents i turistes; al mateix temps que ha agraït a l'Obra Social de La Caixa i Hidraqua que hagen triat Benidorm per a exhibir ‘H2Oh! Los secretos del agua en tu ciudad’.
 
El responsable de CaixaBank ha assegurat que “l'Ajuntament de Benidorm és un paradigma de com es gestiona bé l'aigua”, i ha insistit en la col·laboració que manté aquesta administració amb l'Obra Social de La Caixa.
 
Des de Hidraqua, el director de Concessions ha explicat que aquesta exposició és “la principal acció de divulgació que anem a realitzar enguany”. “molt important gestionar i portar el cicle de l'aigua de Benidorm a uns nivells molt alts, però també és molt important donar-ho a conèixer a la gent”.
 
Contingut de l'exposició
 
Els assistents a la inauguració han visitat l'exposició acompanyats de la comissària de la mostra, Carla Carbonell, qui els ha guiat pels tres blocs temàtics en els quals es divideix la mostra.
 
El primer, ‘Agua, elixir de vida’, funciona com una introducció, i en ell es presenten les excepcionals propietats físiques de l'aigua líquida, així com l'íntima relació existent entre aquest compost únic i tots els éssers vius, inclosos els humans.
 
El següent bloc, ‘Agua en la ciudad’, mostra el gran repte que suposa proveir d'aigua potable una ciutat, i es fa un recorregut pel cicle urbà de l'aigua des del punt de captació fins que torna al mitjà o es reutilitza, després de passar per les fases de potabilització, distribució i depuració.
 
Finalment, ‘Agua sostenible’ presenta els reptes que el segle XXI ens planteja quant al proveïment d'aigua potable en l'entorn urbà, i ens mostra com l'ús responsable de l'aigua pot propiciar un futur millor per a tots.
 
Joc en línia
 
En paral·lel a l'exposició, s'ha produït un joc en línia que permet a qualsevol persona convertir-se en gestor de l'aigua en una ciutat imaginària. Amb aquest joc, d'estructura general similar al famós SimCity, els usuaris hauran de construir infraestructures per a assegurar un subministrament adequat de l'aigua a mesura que la ciutat vaja creixent. A més, hauran de fer front a diferents reptes tècnics i mediambientals i satisfer les peticions que la població els vaja sol·licitant. Els objectius finals consisteixen a aconseguir que la ciutat prospere i obtenir la màxima satisfacció dels seus habitants, mitjançant una gestió eficient i sostenible de l'aigua.
 
A més, si els usuaris han visitat l'exposició, podran accedir a un nivell suplementari del joc introduint un codi que se'ls proporcionarà a l'entrada de la mostra.
 
Per a accedir al joc, n'hi ha prou amb enllaçar amb la següent adreça web: www.h2oh-expo.com.

next