Diari La Veu del País Valencià
Benidorm celebra este cap de setmana la festivitat de Sant Jaume
Antonio de Felipe, autor del cartell anunciador de les Festes Majors Patronals 2016.

Aquest cap de setmana donaran començament les celebracions que la Comissió de Festes Majors Patronals de Benidorm ha organitzat per a commemorar la festivitat del patró de Benidorm: Sant Jaume. Un extens programa d’actes que ha sigut presentat aquest matí davant els mitjans pel regidor de Festes, Jesús Carrobles i el president de la Comissió, Manuel Agüera.

Carrobles ha animat a tots els veïns i visitants que en aquests dies es troben en la ciutat a participar en els festejos en honor al patró. “Jo sempre dic –ha dit l’edil- que a partir de Sant Jaume comencen les festes de Benidorm perquè és veritablement quan celebrem actes en honor al nostre patró”. L’edil ha destacat el “esforç” realitzat per la Comissió que ha preparat un extens programa perquè aquesta festivitat “com cada any, tinga un reconeixement major per part de la ciutadania”.

Per la seua banda, el president de la Comissió de Festes Majors Patronals, Manuel Agüera, ha reivindicat la figura de Sant Jaume com a patró de Benidorm i ha assenyalat que “com a tal, a més de la Mare de Déu del Sofratge, cal honrar-li i fer-li activitats i no solament al novembre, sinó ara, el 25, quan toca, perquè la gent es consciencie”.

Programa d’actes

22 de juliol. 22:30 h. Plaza del Castillo. Jaz Behind the Siga, a càrrec de la Benidorm Big Band de la Va unir Musical sota la direcció de Pedro Salines.

23 de juliol. 20:45 h. Parròquia de Sant Jaume i Santa Anna. Nomenament dels nous Mayorales d’Honor i del pregoner de les Festes Majors Patronals 2016.

A continuació, en la plaça del Castell se celebrarà el sopar anual en honor de Sant Jaume i nit de revetla amb l’actuació de l’orquestra Els Martínez.

24 de juliol. 21:00 h. Plaza del Castillo. Revetla.

25 de juliol. 12:00 h. Plaza del Castillo. Volteig general de campanes i gran bombardeig aeri. 19:00 h. Cercavila de Xirimita i tabal i la Va unir Musical de Benidorm fins a l’Associació Cultural ‘La Barqueta’ on s’arreplegarà la imatge del sant i recorregut fins a la plaça del Torrejó. 20:15 h. Inauguració del cartell anunciador de les pròximes festes patronals, obra d’Antonio de Felipe, per l’alcalde, Toni Pérez, i les reines 2016: Beatriz Amor i Paula González de Zárate. 21:00 h. Missa cantada per la ACR ‘La Barqueta’, prèviament es realitzarà el traspàs de la bandera pels banderers de 2015, de la família Balaguer Puchades, als del 2016, Richard Romero i Ana Balaguer. Els actes finalitzaran amb el Ball del Peuet al ritme de xirimita i tabalet i el tret de la tradicional Estampeta en honor a Sant Jaume Apostol, castell de focs artificials i concert de corda i pua de ‘La Barqueta’ en la plaça Castelar.

26 de juliol. 21:00 hores. Inauguració de l’exposició d’Antonio de Felipe en el Museu ‘Boca del Calvari’.

27 de juliol. 20:45 h. Concert de Canto i Òrgan en honor als patrons de Benidorm a càrrec de Miguel Bernel i la soprano Julia Ruiz amb un programa compost per obres d’Eslava, Rossina, Gorrite, Guridi, Wolf, Torres i Turina,

Antonio de Felipe

L’autor del cartell anunciador de les Festes Majors Patronals 2016 va nàixer a València en 1965 i està considerat com un dels màxims exponents del pop art a Espanya. Ha celebrat recentment els seus primers 25 anys de carrera i al llarg de la seua vida, més de 90 exposicions individuals, tant a Espanya com en l’estranger. La seua obra pot contemplar-se en museus tan importants com el Reina Sofia, el Thyssen-Bornemisza o l’IVAM.

Comparteix

Icona de pantalla completa