Radiojove comença a emetre a Vila-real

Una nova emissora de ràdio per internet impulsada per l'Espai Jove per a donar veu als joves
26 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Vila-real

Des d’aquesta mateixa setmana, ha començat a emetre Radiojove, una nova emissora de ràdio per internet, impulsada per l'Espai Jove, que donarà veu als joves de Vila-real. Així ho ha explicat el regidor de Joventut, Xavi Ochando, qui, amb José Cabanes, impulsor d'aquest projecte, ha presentat la programació de la nova emissora, que s'ampliarà en funció dels programes que es dissenyen gràcies a la participació dels joves.

"L'objectiu d'aquest nou canal de comunicació és fer que tots aquells projectes que fan els joves de la ciutat puguen arribar directament a les cases de Vila-real, tant les activitats de l'Espai Jove com les protagonitzades per les entitats cíviques de la ciutat", explica Ochando, qui recorda que, "al llarg d'aquests anys, hem estat treballat perquè els joves s'acostaren fins a l'Espai Jove; posteriorment, s'han convertit en els protagonistes de la nostra programació i, ara, volem que els seus interessos i idees siguen escoltades a través de la ràdio".

Per aquest motiu, la nova emissora servirà, no solament per a difondre i promocionar el treball que els grups de música locals o les entitats cíviques estan duent a terme, sinó també perquè "altres joves puguen incorporar-se a aquest projecte i mostrar públicament les seues inquietuds a través de la música, programes culturals o qualsevol format en el qual puguen expressar la seua opinió sobre diferents temes i situacions que els afecten o interessen".

A més, amb la intenció de poder ajudar tots aquells joves que volen descobrir com és i com funciona la ràdio, la Regidoria de Joventut ha programat cinc tallers formatius i conferències que aportaran coneixements tècnics de la programació, la producció i l'edició radiofònica, que són una continuïtat dels cursos ‘Practica i explica’, sobre la ràdio i la televisió, ja contemplats en l'anterior programació de Joventut. En aquest sentit, José Cabanes avança que durant els mesos de febrer i març es realitzaran diferents tallers per a aprendre a ser DJ, com organitzar festivals, la producció de ràdio o com aprendre a "vendre la teua pròpia música".

Es va començar a gestar fa dos anys

Cabanes recorda que Radiojove es va començar a gestar fa dos anys, i després d'unes primeres "proves experimentals i una miqueta accidentals, per fi s'ha fet realitat". El jove ha agraït a la Regidoria de Joventut la implicació en aquest projecte, en cedir-los un local (en el camí d'Artana, polígon industrial Bapi, nau 3), a més de l'equip i material perquè els joves puguen fer els seus programes en directe.

De moment, la plantilla de la nova emissora està formada per 10 joves responsables de programes com L'hora prohibida, Radio Red Candy's, Vinility Sessions, Club de la Indignació, Otokultura, Ruta 66 o Esports Vila, "amb el qual es donaran a conéixer els resultats de partits de futbol jugats per alevins o juvenils que no tenen cabuda en altres mitjans". "El gran avantatge de Radiojove és la llibertat creativa a l'hora de fer la programació ja que no depén d'interessos comercials ni polítics", afegeix Cabanes qui avança també que el nou mitjà de comunicació "també pot convertir-se en un planter de futurs locutors de ràdio".

Radiojove emetrà les 24 hores i es pot escoltar en l'adreça http://myradiostream.com/radioespaijove.

next