Diari La Veu del País Valencià
Benidorm, a punt per a un Pride amb més festes i més participants
Benidorm serà la setmana vinent la capital internacional de l’Orgull. La ciutat acull del 5 a l’11 de setembre la sisena edició del seu Pride, que “tanca el calendari europeu de festes de l’Orgull”, tal com ha assenyalat l’alcalde, Toni Pérez, durant la presentació del programa d’activitats. Una presentació en la qual ha estat acompanyat per Santos Torres, un dels promotors del Benidorm Pride.

L’alcalde ha recordat que l’any passat el Pride va comptar “amb 25.000 assistents, 15.000 d’ells estrangers”, la qual cosa evidencia el potencial turístic d’esta cita que “ha aconseguit créixer any a any en assistents i en rellevància entre el públic LGBT de tota Europa”, i que permet a la ciutat consolidar-se com a “destinació gayfriendly” i posicionar-se en “un segment de mercat realment interessant”.

Pérez, que també té assumida la delegació de Turisme, ha defensat l’aposta de l’Ajuntament i de la Fundació Visit Benidorm pel Pride, i ha explicat que durant 2016 s’ha reforçat la promoció nacional i internacional de l’esdeveniment amb la participació en fires com Fitur o la ITB de Berlín, amb la presència en les festes de l’Orgull de Madrid, Estocolm i Hamburg, i amb l’organització de “blog i press trips” especialitzats en LGBT. A més, s’ha realitzat una campanya específica una emissora musical del segment LGBT del Regne Unit, que a part de tascons inclou l’emissió de dos programes des de Benidorm.

L’alcalde s’ha mostrat convençut que eixa promoció es traduirà en un augment d’assistents al Pride. D’entrada, i segons ha avançat Santos Torres, per la Parade, desfilada de carrosses programades per al dissabte 10 per la primera línia de Llevant, ja hi ha més participants previstos que en edicions anteriors.

Santos ha informat que el sisé Benidorm Pride tindrà “més festes i gales” que altres anys: en total sis festes oficials a les quals se sumen les temàtiques de cadascun dels locals del Nucli Antic. La primera d’estes festes serà l”Opening Party‘, que se celebrarà el dimecres 7 a partir de les 20.00 hores en el mirador del Castell amb artistes locals. L’endemà, a la mateixa hora i en el mateix enclavament, tindrà lloc la White Party amb dj; mentre que el divendres serà el torn de la Salvatge Black Edition en l’auditori Julio Iglesias del Parc de l’Aigüera. L’organització ha tret “un paquet d’entrades” per a estes dos últimes festes a un preu més econòmic i que inclou consumició.

El dissabte, a les 17.00 hores, serà l’hora de la Parade, amb “més carrosses i colorit”, en el qual no solament participa el col·lectiu LGBT, i que eixirà del Racó de l’Oix para a l’auditori Julio Iglesias. Ja en l’auditori, a partir de les 20.00 hores, es viurà el Main Stage, amb l’actuació d’artistes locals. El diumenge, com a tancament, tindrà lloc la ‘Closing Party‘ al final del Passeig de Colón.

El promotor ha avançat que “els locals del Nucli Antic s’han bolcat amb el Pride” i han començat ja “a engalanar els carrers”, i a preparar les tapes i menús per a la ‘Ruta Gastronòmica Tapa Arcs de Sant Martí’.

Activitats culturals

A més de totes estes activitats lúdiques, l’LGBT té un component reivindicatiu i també un apartat cultural, divulgatiu i d’educació en valors. Referent a açò, l’alcalde ha indicat que “l’associació Àbac, que igual que Turisme LGBT Benidorm, lluita pel cessament de l’homofòbia ha programat diverses activitats”. La primera és una exposició de quadres i pòsters, que arriba de la mà de la Fundació Triangle i la Conselleria de Joventut d’Extremadura, titulada ‘No sóc el teu acudit’. Esta exposició s’inaugurarà el dijous 8 i es podrà visitar durant tota la setmana en l’Espai d’Art. La segona activitat és una conferència sobre drets LGBT en el saló d’actes de l’Ajuntament. Està previst que a la inauguració de l’exposició i a la col·locació de la bandera arc de Sant Martí en la balconada de l’Ajuntament assistisca el president de la Fundació Triangle, José María Núñez.

Comparteix

Icona de pantalla completa