Diari La Veu del País Valencià
El Low Festival’16 deixa a Benidorm un impacte econòmic de 14 milions d’euros
L’impacte directe ha estat de 9,2 milions, mentre que el mediàtic ha superat els 5. El 85% dels assistents van passar 3 dies o més a la ciutat i el 90% la recomana i vol tornar.
El Low Festival’16 deixa a Benidorm un impacte econòmic de 14 milions d’euros
La sisena edició del Low Festival a Benidorm ha deixat a la ciutat un impacte econòmic de 14 milions d’euros, la qual cosa suposa millorar en un milió els resultats de l’any anterior. Aquest increment s’ha reflectit tant en l’impacte directe com en el mediàtic, segons les xifres de l’estudi elaborat per l’organització del Low a través de diverses fonts de dades i presentades aquest dijous.
La despesa directa fet pels assistents en allotjament, restauració, compres i serveis a Benidorm s’ha traduït en 9,2 milions d’euros; mentre que l’impacte en mitjans de comunicació va superar els 5 milions, la major part d’ells en els cinc mesos previs al festival.
Sens dubte, la fórmula i oferta Benidorm-Low funciona i aquesta edició el festival ha marcat un nou sostre amb un record d’assistència -78.000 persones, i d’excel·lència quant a la qualitat artística i de producció.
Destacar diversos fonamentals per a la ciutat, com que el 90% dels ‘lowers’ recomana Benidorm i el festival i tornaria, i que el 85% dels assistents van passar a la ciutat més de tres dies. Incidir que ha crescut el percentatge d’assistents que escullen el festival i Benidorm com les seves vacances d’estiu, ja que el 32% dels ‘lowers’ van romandre a la ciutat quatre dies o més.
El director del Low, per la seva banda, ha posat l’accent en el grau de fidelitat del festival, ja que el 65% dels assistents ja havia estat en edicions anteriors; i ha afegit que el 66% dels ‘lowers’ procedeixen de fora de la província d’Alacant, destacant el públic madrileny. A més, ha posat l’accent en el binomi Benidorm-Low, afirmant que la ciutat permet “tenir el millor d’un festival urbà i el millor d’un festival de platja”.
Piñeiro ha indicat que es treballa ja en l’edició de 2017, per la qual ja s’han posat a la venda els abonaments normals, VIP i VIP POOL, i de la qual en aproximadament un mes es donaran a conèixer els primers noms del cartell.
Mentre, l’organització barreja noves accions, entre elles algunes orientades a millorar l’experiència del festival pels qui acudeixen al Low amb els seus fills. Així mateix, és possible que s’aprofundeixi en la col·laboració amb les associacions locals, després de el ‘feedback’ que es va aconseguir amb la nova festa prèvia a l’obertura del festival que es va fer en Llevant de la mà de l’Ajuntament i Ociobal.

Comparteix

Icona de pantalla completa