Diari La Veu del País Valencià
Un nou pla d’ocupació millorarà la inserció laboral de persones amb discapacitat
La proposta ha sigut aprovada per la Junta de Govern i compta amb el finançament de l’Obra Social de La Caixa

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la realització d’un nou Pla de Formació Pràctica i Ocupació dirigida a persones aturades amb discapacitat, organitzat per la Regidoria d’Ocupació, Foment i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Benidorm. La titular de la Regidoria, María Jesús Pinte, ha presentat els detalls del nou curs i ha agraït la col·laboració especial de l’Obra Social La Caixa, en finançar íntegrament una activitat que “fonamentalment,-va dir-, persegueix millorar les oportunitats a les persones que tenen més dificultats a l’hora de trobar un lloc de treball, com és el cas de les persones amb alguna discapacitat”.

La formació pràctica que s’oferirà als qui participen en aquest pla, se centrarà en el manteniment d’espais zones verdes, superfícies enjardinades i jardins i està prevista la participació d’un total de 10 persones amb diversos graus de discapacitat. Entre els requisits que han de complir està la de tenir alguna discapacitat psíquica, sensorial o malaltia mental crònica, i disposen de la seua corresponent acreditació per part del Centre de Diagnòstic i Orientació de Minusvalidesa, amb un grau igual o superior al 33%. Estaran exclosos els qui pel seu tipus de discapacitat no puguen desenvolupar les activitats del Pla, segons acreditació emesa, si escau, pels Serveis Socials Municipals.

També hauran d’estar aturades, inscrites en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), i estar empadronats a Benidorm almenys durant els últims dotze mesos en la data d’obertura del termini de presentació de les sol·licituds que s’inicia demà, dia 20, i conclou el pròxim 30 de setembre.

La regidora de l’àrea va destacar durant la presentació que “amb aquest pla pretenem facilitar la incorporació dels seus participants en el mercat laboral, mitjançant accions que combinen l’orientació laboral i la formació pràctica, així com la cerca activa d’ocupació, guiada pels professionals responsables del programa, concretament, un orientador laboral i un monitor de jardineria.”

El temps en què es desenvoluparà el programa és de dos mesos i els participants percebran una beca de 400 euros per la seua participació en el mateix. Les activitats d’aquest programa d’iniciativa municipal, es desenvoluparan en el Centre Formatiu per a l’Ocupació “Llavor Puchades” i en zones enjardinades públiques de la ciutat.

El pressupost consignat per al desenvolupament d’aquest programa és de 15.000 euros, finançat íntegrament per l’Obra Social la Caixa, institució a la qual la María Jesús Pinte va agrair la seua forta implicació amb diversos projectes de la pròpia Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, a través d’un conveni pel qual l’Obra social aporta prop de 30.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa