Diari La Veu del País Valencià
Benidorm s’afegix al primer Dia Europeu sense víctimes en les carreteres
L’Ajuntament de Benidorm s’ha sumat al primer Dia Europeu sense víctimes de trànsit, que se celebra este 21 de setembre coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. Este dia, conegut com a Projecte Edward –per l’acrònim anglés de European Day Without A Road Death-, està impulsat per la Xarxa Europea de la Policia, la TISPOL, i naix per fer reflexionar els usuaris de la carretera sobre les seues actituds i comportaments i les conseqüències que estos poden tenir.

L’alcalde, Toni Pérez, ja va traslladar el passat mes de juliol a la Direcció General de Trànsit (DGT) el seu suport a les iniciatives vinculades al Projecte Edward. Este suport s’ha fet explícit estos dies amb la signatura del compromís llançat per TISPOL.

Pérez ha assenyalat que “el grau d’exigència i responsabilitat de l’Ajuntament en matèria de seguretat viària ha augmentat considerablement al llarg dels últims anys”, adoptant mesures “encaminades a fer que circular pels nostres carrers siga cada vegada més segur i es reduïsquen els accidents i la gravetat dels mateixos”.

L’alcalde ha remarcat que “encara que la seguretat viària haja millorat, no s’ha d’abaixar la guàrdia”, i ha afegit que “hem de seguir treballant perquè les xifres de sinistralitat descendisquen, perquè els ferits es reduïsquen a la mínima expressió, i per a aconseguir i mantenir l’objectiu de 0 víctimes mortals” que establix el Projecte Edward.

Per a aconseguir eixa millora de la seguretat viària i eixa reducció de la sinistralitat, des de l’àrea de Mobilitat s’ha impulsat la progressiva implantació de càmeres de vigilància del trànsit que “permeten detectar possibles incidències”; al mateix temps que s’ha realitzat obres en la via pública per a millorar la seguretat per a conductors i vianants en creus, interseccions o carrers en les quals en els últims anys s’havien produït més sinistres -com per exemple en la part alta del Racó de l’Oix-, eliminant així possibles punts negres.

A més, s’hi ha increment de forma considerable el nombre de carrers “en els quals la velocitat màxima de circulació està limitada a 30 quilòmetres per hora, i fins i tot a 20 quilòmetres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa