Diari La Veu del País Valencià
Una nova sendera ciclista uneix Benidorm amb l’Alfàs vorejant la Serra Gelada
La ruta s’ha inaugurat coincidint amb el ‘Dia de la mobilitat sostenible i vies verdes’ de la Setmana Europea de la Mobilitat.
Una nova sendera ciclista uneix Benidorm amb l’Alfàs vorejant la Serra Gelada.
Els actes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat van continuar ahir amb la celebració de el ‘Dia de la mobilitat sostenible i vies verdes’ en la qual Benidorm i l’Alfàs del Pi, han posat en funcionament un ciclosendero que uneix el Racó de Loix amb el Racó del Albir, envoltant la Serra Gelada.
Des de la plaça de Les seves Majestats els Reis d’Espanya de Benidorm ha partit un grup de ciclistes i membres del club ciclista i personal tècnic de l’Ajuntament. El grup ha arribat fins al Racó de Loix on dóna començament la sendera i s’han enfilado cap a la muntanya.
En la intersecció dels dos municipis s’ha fixat el punt de trobada on han coincidit la avanzadilla de Benidorm amb una altra que havia sortit, a la mateixa hora, des de l’Alfàs de Pi.
Benidorm i l’Alfàs comparteixen moltíssimes coses i, entre unes altres, una d’un valor incalculable, que és la Serra Gelada qui ara ha permès dissenyar una ruta que acosta a ambdues localitats “des d’un àmbit turístic, esportiu i de naturalesa”.
La sendera va a contribuir a donar difusió a la Serra Gelada perquè la gent la gaudeixi i perquè, entre tots puguem cuidar-la.
El ciclosendero ha estat possible gràcies a la màxima coordinació dels ajuntaments i de les diferents regidories que han participat i també als clubs ciclistes que coneixen la zona. Es tracta d’un trajecte de baixa dificultat perquè sigui un espai dedicat al ciclisme de totes les edats i a tot tipus d’usuaris.
Destacar la instal·lació d’una cartelleria específicament dissenyada per a l’ocasió al llarg de tot el recorregut i que tota aquesta informació estarà disponible per als usuaris en “tríptics en castellà, valencià i engonals en les oficines de turisme tant a l’Alfàs del Pi com a Benidorm”.
El ciclosendero comença en l’extrem oest de la platja de Llevant, en el Ricón de Loix, on s’ha instal·lat el primer panell informatiu amb les dades d’interès més destacables, al costat del punt de lloguer de bicicletes Bicidorm.
És una ruta predominantment d’asfalt, de dificultat baixa. Recorre una distància de 8,37 km amb una altura màxima de 92,87 m, i mínima de 8,60. El desnivell acumulat és de 145,66 m.
El recorregut comença en l’Avinguda de Madrid, gira a la dreta per la d’Estocolm i en finalitzar presa el carrer de Nàpols on arriba a la pista forestal, un terreny més propi de les rutes BTT. Continua pel Camí dels Torrers i després s’incorpora a la Sendera de Barrina, on continua pel terme de l’Alfàs del Pi fins al Albir.

Comparteix

Icona de pantalla completa