Benidorm serà la primera ciutat a engegar la ‘Escola de Frikis’ de la UMH

19 octubre 2016 01:00h
L'objectiu és promoure l'estudi de les ciències entre els més xicotets.

La Regidoria d'Educació, en col·laboració amb el Centre de Recerca Operativa (CIO) de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx va a engegar a Benidorm la ‘Escola de Frikis’ per a promoure entre els més xicotets l'estudi de disciplines tan capdavanteres com a ciència, tecnologia, matemàtiques i enginyeria. Benidorm serà la primera de les ciutats en què es va a impulsar el projecte.

Aquest matí, l'Ajuntament de Benidorm i la UMH han signat l'acord de col·laboració que va a permetre que la ‘Escola de Frikis’ entre en funcionament aquest mateix curs. L'alcalde, Toni Pérez, acompanyat pel rector de la universitat, Jesús Pastor i el director del CIO, Federico Botella han presentat el projecte que es va a posar en funcionament aquest mateix curs, 2016-2017.

Toni Pérez ha justificat l'aposta pel desenvolupament d'aquestes disciplines en la defensa que es fa en la actualdiad de l'intel·ligent. “Són moltes les veus que parlen –ha dit l'alcalde- d'intel·ligència, ciutat intel·ligent, destinació turística intel·ligent, platges intel·ligents” i el que volem és que tota aqueixa intel·ligència “es bolque en la ciutadania”, per açò Ajuntament i Universitat han signat aquest conveni que va a permetre la promoció de “ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques entre els nostres escolars de 7 a 12 anys”.
 

Respecte a les matèries que abasta la ‘Escola de Frikis’, el rector de la UMH ha incidit en el retard d'Espanya respecte als països més desenvolupats, citant l'exemple dels Estats Units o Regne Unit en què aquestes matèries ja es tracten en l'ensenyament primari. O a Xina on es pretén que els més xicotets aprenguen llenguatge de programació. Jesús Pastor, defensa que ciència, tecnologia, matemàtiques, enginyeria estan classificades a tot el món “com a professions de futur” i on va a haver-hi una major “demanda de titulats universitaris”. “Curiosament” a Espanya és on “menys alumnes tenim”. Pastor, a més, ha posat l'accent en el nombre de dones que es matriculen en aquestes matèries mínim, comparat amb el d'homes. Per açò, “a partir de la Escola de Frikis’” hem de començar a revertir-ho perquè “en el futur siguem un país que puga competir amb els més avançats”.

Federico Botella, per la seua banda, ha confirmat les previsions de futur que estableixen “una demanda de 750.000 llocs de treball” per a l'any 2020 i molt superiors en el 2030.

Les activitats la ‘Escola de Frikis’ es desenvoluparan en horari extraescolar. Sobre aquest tema, ha subratllat Toni Pérez “l'Ajuntament va a posar a la disposició del projecte un aula en el Centre Social ‘José Llorca Linares dotada amb els mitjans necessaris”. Hi haurà “amplitud d'horaris” perquè puguen inscriure's el major nombre de xiquets i Educació va a proveir un fons d'ajudes perquè a les famílies “els siga el menys onerós”, la matricula en aquesta activitat té un cost previst de 60 euros.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next