Programació de les festes patronals de Benidorm

3 novembre 2016 01:00h
Actes de l'11 al 16 de novembre:

DIVENDRES, 11 DE NOVEMBRE
18:00 h.- INAGURACIÓ OFICIAL DE L'ENLLUMENAT ARTÍSTIC, en el carrer Martínez Alejos, a càrrec de la nostra Reina Major la Srta. BEATRIZ AMOR RODRIGUEZ i la nostra Reina Infantil la xiqueta PAULA GONZALEZ DE ZARATE SUCH, junt amb les seues Corts d'Honor, acompanyats per la "Xirimita i el Tabalet", es dirigiran a la inauguració DEL PORRAT.

19:00 h.- INAGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL, situat al costat de la plaça de bous, per la nostra Reina Major la Srta. BEATRIZ AMOR RODRIGUEZ i la nostra Reina Infantil la xiqueta PAULA GONZALEZ DE ZARATE SUCH, junt amb les seues Corts d'Honor.
NOTA: Dia popular del xiquet. Preus populars.

20:00 h.- Visita del jurat als barris i carrers participants en el CONCURS D'ENGALAMENT DE CARRERS I ENGALAMENT DE PENYES patrocinat per la Comissió de Festes Majors Patronals 2016 i L'Associació de Penyes.
 
PREMIS CARRERS PREMIS PENYES
1er Premi .............. 500€ + Trofeu 300€
2n Premi .............. 300€ + Trofeu 200€
3er Premi ............. 200€ + Trofeu 100€

20:00 h.- Entrega de Trofeus, en la Casa del Fester, Setmana Cultural.

22:00 h.- ENTRADA DE PENYES, concentració de penyes en el carrer Ruzafa. Desfilada de les penyes associades pels carrers Ruzafa i Martínez Alejos. En finalitzar el recorregut es farà entrega de les plaques commemoratives a les penyes per part de l’Excel•lentíssim Ajuntament de Benidorm i L'Associació de Penyes "Verge del Sofratge".

L'Associació de Penyes "Verge del Sofratge" imposarà els corbatins a totes les banderes i estendards.

DISSABTE, 12 DE NOVEMBRE
10:00 h.- SANTA MISSA en l'Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna en honor de la nostra excel•lentíssima Patrona la MARE DE DÉU DEL SOFRATGE, oficiada pel Rvdo. Senyor Juan Antonio González Magaña, rector de Sant Jaume i Santa Anna i cantada per la "A.R.C. La Barqueta", amb assistència de les Reines, Corts d'Honor, Comissió de Festes, Abanderat, Majorals d'Honor, Autoritats, Penyes i tots els veïns que ens vullguen acompanyar.

11:45 h.- OBERTURA DE PORTES de l'ESGLÉSIA DE SANT JAUME I SANTA ANNA, per a cantar els Gojos a la Mare de Déu del Sofratge.

12:00 h.- ÀNGELUS I VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES acompanyat de GRAN BOMBARDEIG AERI, anunciant el començament oficial de les Festes Majors Patronals 2016, des de la Plaça Castelar, a càrrec de la prestigiosa Pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA) .

12:15 h.- Des de la Plaça de Sant Jaume i acompanyats de les Reines i les seues Corts d’Honor, Abanderat, Majorals d'Honor i Comissió de Festes Majors Patronals 2016, s'efectuarà l'ENTRADA DE LES PRESTIGIOSES BANDES DE MÚSICA:
 
Unió Musical de Benidorm.
Societat Musical L´Illa de Benidorm
Societat Musical La Nova de Benidorm
Agrupació Musical Mare de Déu del Sofratge de Benidorm
Centre Musical Puig Campana de Finestrat
Societat Unió Musical Polop de la Marina
Associació Musical Bataclán de Xaló
Unió Musical de Confrides "Aitana"
Banda la Txinta de Mutxamel
Agrupació Músico-Cultural Ad libitum d’Albatera
Societat Musical Los Gavilanes de Sant Joan d'Alacant.
 
13:00 h.- CONCENTRACIÓ DE BANDES en la Plaça SS.MM. Els Reis d'Espanya, on interpretaran totes juntes el pasdoble "FIESTA EN BENIDORM", dirigits pel mestre-autor de l'obra, Sr. RAFAEL DOMENECH PARDO. Les Reines de les Festes imposaran un corbatí a les bandes participants. En finalitzar BOMBARDEIG AERI DE L’ENTRADA DE BANDES, a càrrec de la pirotècnia de Ricardo Caballer (RICASA).

16:30 h.- 45e Concurs de Coloms Esportius. Entre els dies 12 i 16 de Novembre en el Barranc de Xixo. Trofeu patrocinat per la Comissió de Festes Majors Patronals 2016.

17:00 h.- ESCENIFICACIÓ DE L’ARRIBADA DE LA NOSTRA PATRONA LA MARE DE DÉU DEL SOFRATGE representada a la Platja de Ponent pel quadre d'actors de l’A.C.R. "La Barqueta", seguint el text de D. Pere Maria Orts i Bosch, que ens trasllada a aquell 16 de març de 1740, quan es va divisar un llondro que anava a la deriva. SALVES D'HONOR I BOMBARDEIG AERI a càrrec de la pirotècnia de Ricardo Caballer (RICASA)

18:30 h.- SOLEMNE ROMERIA, presidida per les Autoritats, Reina Major i Infantil, Corts d'Honor, amb la participació de l’Abanderat, Pregoner, Majorals d'Honor, Majorals i Majorales, Penyes, Entitats Festeres, Culturals i Religioses, Comissions i tot el poble de Benidorm, amb l'itinerari següent: Parc d'Elx, Passeig de Carretera, Albereda de l'Alcalde D. Pedro Zaragoza Orts, Carrer Major i finalitzant en la Plaça de Sant Jaume. A l'arribada de la Romeria a les portes de l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, es durà a terme l'OFRENA DE FLORS A LA MARE DE DÉU DEL SOFRATGE. En acabar, la nostra Reina Infantil, la xiqueta Paula González de Zárate Such, recitarà un vers escrit per Vicenta Pérez Bayona (Cuqui) , a la nostra Patrona i posteriorment, la Reina Major, la Srta. Beatriz Amor Rodríguez, dirigirà una salutació als assistents i a tot el poble de Benidorm. Tot seguit tindrà lloc el PREGÓ OFICIAL de les Festes Majors Patronals 2016 a càrrec del Sr. FRANCISCO DE SANTIAGO ANDRÉS.

El President de la Comissió de Festes Majors Patronals 2016, D. Manuel Agüera Gutiérrez ens dirigirà unes paraules i tancarà l'acte l'Il•lm. Alcalde de Benidorm, el Senyor Antonio Pérez Pérez. Per a finalitzar, escoltarem els HIMNES DE BENIDORM I LA COMUNITAT VALENCIANA, interpretat per Juan Ramón. Com a punt final, des de la Plaça de Castelar es dispararà un magnífic CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA).

23:00 h.- CONCERT de Juan Ramón, en el carrer Gambo.

00:30 h. ACTUACIÓ de L'Orquestra Montecristo en la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya.

DIUMENGE, 13 DE NOVEMBRE
08:00 h.- BOMBARDEIG AERI, a càrrec de la pirotècnia de Ricardo Caballer (RICASA).

08:00 h.- Gran xocolatada per gentilesa de CHOCOLATES MARCOS TONDA de la Vila Joiosa, en la Plaça de SS. MM. Els Reis d'Espanya.

10:00 h.- TORNEIG D'ESCACS FESTES PATRONALS 2016, en el Restaurant Esturión, en el que s'entregaran premis i trofeus als guanyadors.

10:15 h.- Arreplega de les Reines de les Festes i les seues Corts d’Honor pels Majorals i Majorales, acompanyats per les bandes de música, dirigint-se a la Casa del Fester, des d'on, junt amb les Autoritats de la nostra ciutat, ens desplaçarem cap a l'Església de Sant Jaume i Santa Anna.

11:30 h.- SOLEMNE CELEBRACIÓ EUCARÍSTICA EN HONOR DE LA NOSTRA EXCEL•LENTÍSSIMA PATRONA LA MARE DE DÉU DEL SOFRATGE, en l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, oficiada pel Rvdo. Senyor Luis López Fernández, amb assistència de Reines, Dames, Abanderat, Pregoner, Majorals d'Honor, Autoritats i Comissió de Festes Majors Patronals. La Coral de Benidorm, dirigida per D. Luis Seguí, interpretarà Missa Solemnis in C (Waisenhaus-Messe) Wolfgang Amadeus Mozart. Organista Josep Vicent Giner

BOMBARDEIG AERI a l'eixida de missa, realitzat per la pirotècnia de Ricardo Caballer (RICASA). En finalitzar, CERCAVILES a càrrec de les bandes de la Comissió. Unió Musical L´Illa, Unió Musical La Nova i Orquestra Los Gavilanes.

11:30 h.- GRAN PARC INFANTIL en la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya.

14:00 h.- GRAN MASCLETÀ, en la Plaça de la Hispanitat, a càrrec de la prestigiosa pirotècnia de Ricardo Caballer (RICASA).

17:00 h.- CONCERT extraordinari a càrrec de la prestigiosa UNIÓ MUSICAL DE BENIDORM dirigits pel Sr. Pedro Salinas Robles en el carrer Gambo amb el programa següent:
MÚSICA I VINS
 
1.- Música y Vinos. Manuel Morales Martínez.
2.- Mistela y Libricos. Javier Calderón Zamorano.
3.- Mujeres y Vino. Alejandro Cintas.
4.- Los Barbas. De Ferrer Ferrán.
5.- En Tierra Extraña. Copla de Manuel Perella.
6.- Entre Viñas. Hugo Chinesta.
7.- La Tabernera del Puerto. Selección de la Zarzuela de Pablo Sorozabal.
 

 
19:00 h.- SOLEMNE PROCESSÓ en honor a la MARE DE DÉU DEL SOFRATGE, amb assistència d'Autoritats, Reines, Dames, Abanderat, Majorals d'Honor, Majorals, Majorales i poble de Benidorm, amb l’itinerari següent: Carrer Major, Albereda de l'Alcalde D. Pedro Zaragoza Orts, Los Angeles, Pintor Lozano, Mare de Déu del Sofratge, Martínez Alejos, Passeig de la Carretera, Santa Faç i Plaça de Sant Jaume. En finalitzar la Processó es dispararà la tradicional ESTAMPETA a la Mare de Déu del Sofratge en la Plaça de Sant Jaume. A l'interior del temple, s'entonarà la Salve Marinera per tots els Mariners de la Mare de Déu, acompanyats de la Unió Musical de Benidorm.

Després del sopar, cercavila informal de les Reines i Dames acompanyades per bandetes que recorreran els carrers de la nostra ciutat.

23:00 h.- En la plaça de Sant Jaume, es cantaran les tradicionals COPLETES en honor a la Mare de Déu del Sofratge, acompanyades de la "Xirimita i Tabalet".

23:00 h.- Actuació musical TITANES SHOW, a l’Hort de Colon.

23:30 h.- Actuació musical a càrrec del grup AZUCAR MORENO, en la Plaça SS.MM. Els Reis d'Espanya.

00:00 h.- Actuació del DJ OSCAR MARTINEZ I LOCUTOR DE LOS 40 NACIONAL. 40 CLUB SESSIÓ BENIDORM 2016, en el carrer Gambo.

01:30 h.- ENTREGA DE PREMIS dels engalaments de carrers i penyes en la Plaça SS.MM. els Reis d'Espanya.

DILLUNS, 14 DE NOVEMBRE
08:00 h.- BOMBARDEIG AERI des de la Plaça del Castell

08:00 h.- Gran xocolatada per gentilesa de CHOCOLATES VALOR, de la Vila Joiosa, en la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya.

10:15 h.- Arreplegà de les Reines de les Festes i les seues Corts d'Honor pels Majorals i Majorales acompanyats per les bandes de música, dirigint-se cap a la Casa del Fester, des d'on, junt amb les Autoritats de la nostra ciutat, ens desplaçaren a l'Església de Sant Jaume i Santa Anna.

11:00 h.- SOLTA DE VAQUETES, de la Ramaderia Germans Cabello.

11:30 h.- SOLEMNE CELEBRACIÓ EUCARÍSTICA EN HONOR DEL NOSTRE PATRÓ SANT JAUME, a l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, presidida pel Rvdo. Senyor Venancio Ruiz Nadal amb assistència de Reines, Dames, Abanderat, Pregoner, Majorals d'Honor, Autoritats i Comissió de Festes Majors Patronals. La Coral de Benidorm, dirigida per D. Luis Seguí, interpretarà Missa II Pontificals; Lorenzo Perosi. Organista: Josep Vicent Giner. BOMBARDEIG AERI a l'eixida de missa, realitzat per la pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA). En finalitzar CERCAVILES a càrrec de les bandes de la Comissió.
11:30 h.- GRAN PARC INFANTIL en la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya.

14:00 h.- GRAN MASCLETÀ, en la Plaça de la Hispanitat, a càrrec de la prestigiosa pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA).

17:00 h.- ESPECTACLE DE RETALLADORS "EXHIBICIÓ SORT DE LA TAUROMÀQUIA”, preus populars.
 
Primer jònec: Exhibició de Retalls. Marcos Espí i Pau Aragó.
Segon jònec: Exhibició de Salts. Christian Ruiz i Oscar Holgado.
Tercer jònec: Exhibició d'Esquivaments. Fran Martos i Noel Rivera.
Quart jònec: Desafiament de Retalladors Provincial "Alacant". Víctor Grimaldos d'Elda. Pablo Clavijo d'Alacant. Aaron de Monòver. Ángel de Monòver.
Quint jònec: Per a exhibició de la xica retalladora Amanda Monferrer.
Sext jònec: Per a desafiament de Jóvens Promeses amb: V. Juanjo Fajardo. Adrián Rabadán. Adrián Fernández de Saragossa. Aaron Alonso de Llíria. Jesús Bautista de Mortalla (Múrcia). Christian Moya de Picassent (València).
 
A continuació solta de les vaques: Piraña i Sebastiana, de Germans Cabello, per al públic.

19:00 h.- SOLEMNE PROCESSÓ en honor al nostre PATRÓ SANT JAUME APÒSTOL, amb assistència d'Autoritats, Reines, Dames, Abanderat, Majorals d'Honor, Majorals i Majorales i poble de Benidorm, amb l’itinerari següent: Carrer Major, Albereda de l'Alcalde D. Pedro Zaragoza Orts, Passeig de la Carretera, Santa Faç i Plaça de Sant Jaume. En finalitzar la Processó es dispararà la tradicional ESTAMPETA a Sant Jaume Apòstol en la Plaça de Sant Jaume.
En l'interior del temple, s'entonarà l'himne al nostre Sant Patró. I com és tradicional, amb l'interés i l'expectació habitual, el Rector de Sant Jaume i Santa Anna, el Senyor Juan Antonio González Magaña, procedirà a la lectura dels Majorals i Majorales de la Comissió de Festes Majors Patronals de l'any 2017.
Després del sopar, cercavila informal de les Reines i Dames acompanyades per bandetes que recorreran els carrers de la nostra ciutat.

23:00 h.- Actuació musical ORQUESTA ATHENAS, al carrer Gambo.

00:30 h.- Actuació musical a càrrec del grup FORMULA V en la Plaça de SS. MM. Els Reis d'Espanya.

En finalitzar el concert s'iniciarà el tradicional Correfocs des de la Pl. de SS.MM. Reis d'Espanya.
DIMARTS, 15 DE NOVEMBRE

08:00 h.- DESPERTÀ I BOMBARDEIG AERI des de la Plaça del CASTELL, a càrrec de la pirotècnia de Ricardo Caballer (RICASA).

09:30 h.- Arreplegà de les Reines de les Festes i les seues Corts d'Honor pels Majorals i Majorales, acompanyats per les bandes de música, dirigint-se cap a la Casa del Fester des d'on, junt amb les Autoritats de la nostra ciutat ens desplaçaren a l'Església de Sant Jaume i Santa Anna.

10:30 h.- En l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, SOLEMNE MISSA DE RÈQUIEM en sufragi de les ànimes de tots els difunts de Benidorm, oficiada pel Rvdo. Senyor Juan Antonio González Magaña, amb assistència d'Autoritats, Reines, Dames d'Honor i Comissió de Festes, i cantada pel Cor Parroquial.

En finalitzar la missa s'oferirà una Corona de Llorer davant del monument als nàufrags del mar en la Plaça de la Senyoria.

A continuació, es visitaran els cementeris de la nostra ciutat per a resar un respons i depositar sengles corones de flors.

14:00 h.- GRAN MASCLETÀ en la Plaça de la Hispanitat, a càrrec de la prestigiosa pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA).

19:00 h.- GRAN DESFILADA DE l'HUMOR organitzat per l'Associació de Penyes “Verge del Sofratge” i patrocinat per la Comissió de Festes Majors Patronals 2016, amb els següents premis:
 
1er Premi ………………………………….. 1.200€ Patrocinat Per la Comissió Festes.
2n Premi ………………………………….. 1.000€ Patrocinat per l'Associació de Penyes.
3r Premi …………………………………… 800€ Patrocinat per la Comissió de Festes.
4t Premi …………………….....……………… 400€ Patrocinat per la Comissió de Festes.
5e Premi ………………...…………………… 200€ Patrocinat per la Comissió de Festes.
 
23:00 h.- GRAN MASCLETÀ NOCTURNA PIRODIGITAL, realitzada per la pirotècnia de Ricardo Caballer (RICASA).
 
00:00 h.- GRAN CONCERT en la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya, amenitzat per DJ Santi Bertomeu, organitzat per l’Associació de Penyes”Verge del Sofratge”.

02:00 h.- ENTREGA DE PREMIS de la Desfilada de l'Humor, en la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya.

DIMECRES, 16 DE NOVEMBRE
08:00 h.- BOMBARDEIG AERI des de la Plaça del CASTELL., realitzat per Ricardo Caballer (RICASA)

11:30 h.- FESTA DELS FESTES, concentració de les diferents entitats festeres de Benidorm iniciant-se el següent recorregut, Avinguda dels Ametlers, carrer Mercat, Tomás Ortuño, La Biga, Ruzafa, Ferreries, i arribada a la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya, on seran rebuts per les Reines, Corts d'Honor i Comissió de Festes Majors Patronals 2016, donant-los la benvinguda i un vi d'honor.

13:00 h.- MASCLETÀ INFANTIL, en la Plaça de SS.MM. Reis d'Espanya. A càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA).

17:00 h.- Concentració en el Parc d'Elx de les distintes Entitats Festeres i Associacions amb les seues respectives bandes de música i carrosses.

17:30 h.- Inici de la grandiosa i “MULTITUDINÀRIA DESFILADA DE CARROSSES”, amb la participació de Penyes, Comissions i Entitats festeres de Benidorm, tancant, com magnífic colofó de la desfilada, les Reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals 2016, amb els seus respectives Corts d'Honor. Recorregut: Avinguda dels Ametlers, Mart, Ruzafa, Martínez Alejos i Gambo, finalitzant en la Plaça de la Hispanitat.

En finalitzar la desfilada de carrosses GRANDIÓS I ESPECTACULAR CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, a la Platja de Ponent, a càrrec de la prestigiosa empresa pirotècnica Ricardo Caballer (RICASA).

00:00 h.- En la Carpa de la Comissió situada en la Plaça de SS.MM. Els Reis d'Espanya, S'ENTREGARAN ELS PREMIS DE LES CARROSSES.
 
Primer Premi 800€ i Trofeu.
Segon Premi 500€ i Trofeu.
Tercer Premi 300€ i Trofeu.
Premi especial Carrossa Artesanal. 800€
 
DEL 17 AL 25 DE NOVEMBRE
19:00 h.- SANTA MISSA I NOVENA en honor de la nostra Patrona La Stma. Mare de Déu del Sofratge en l'Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna.

26 DE NOVEMBRE
10:00 h. Missa d’acció de gràcies a la Mare de Déu del Sofratge.

NOTES:
- La Comissió de Festes agraïx la col•laboració dels veïns de Benidorm en l'engalanament dels carrers, places i balcons per a major realç de les Festes.
- La Comissió de Festes es reserva el dret de modificar o suspendre la programació quan les circumstàncies ho requerisquen.
- Es recorda la terminant prohibició de l'ús de petards, coets, trons i qualsevol altre artefacte sorollós fora de llocs i horaris previstos i habilitats a este efecte.

next