Diari La Veu del País Valencià
Benidorm prepara un projecte de desenvolupament urbà sostenible
La EDUSI arreplegarà la millora de l’accés a les TIC, reducció d’emissions CO2, protecció del mitjà i lluita contra la desigualtat i la pobresa
Disposa d’un mes per a definir el projecte a través de la participació ciutadana

L’Ajuntament de Benidorm està preparant la denominada Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), un projecte que li permeta optar a fons de la Unió Europea amb els quals dur a terme actuacions enfocades millorar la ciutat i amb açò la qualitat de vida dels ciutadans. El portaveu del govern local, José Ramón González de Zárate, ha explicat que Benidorm pot presentar-se enguany a la convocatòria “perquè ja compta amb un document estratègic: el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)”. Al PMUS se sumen l’Agenda 21 i els documents preparats per a concórrer a la subvenció del programa Red.es de ciutats turístiques intel·ligents.

De Zárate ha indicat que la convocatòria, gestionada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, reserva per a la Comunitat Valenciana una mica més de 35 milions d’euros per a cofinançar a través dels fons FEDER fins al 50% del cost de les actuacions de EDUSI. Aquests fons es repartiran entre les poblacions de més de 20.000 habitants que presenten les millors propostes.

El portaveu municipal ha assenyalat que “l’Ajuntament està en la línia d’eixida” i que “anem a fer tot el treball per a arribar a temps a la convocatòria i fer-ho amb la millor EDUSI possible”. Alguna cosa que creu que serà possible per “les ganes de treballar que tenen els tècnics, tota la corporació i els veïns, amb els quals ja hem contactat”. En aquest sentit, ha detallat que el document ha d’estar llest abans del 15 de desembre i que en ell té un paper fonamental les aportacions ciutadanes –individuals o col·lectives- a través de processos de participació.

Els eixos sobre els quals ha de girar la EDUSI són: les millores en la qualitat i accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d’emissions de CO2, la protecció del medi ambient i l’eficiència en l’ús de recursos, així com la lluita contra la desigualtat i la pobresa promovent polítiques d’inclusió.

Per la seua banda, l’enginyer cap municipal Juan Carlos Sánchez Galiano ha remarcat que la EDUSI “ha de ser una estratègia integradora que incloga a les persones amb menor poder adquisitiu” i que “possibilite una ciutat que satisfaça les necessitats del dia a dia sense comprometre el futur de generacions esdevenidores”.

De Zárate ha aclarit que en aquests moments es treballa a delimitar l’àmbit d’actuació de la EDUSI, és a dir, els barris o zones en les quals es desenvoluparien les accions proposades i a valorar les mateixes. No obstant açò, ha avançat que “la valoració total podria rondar els 8 o 10 milions d’euros”, per la qual cosa “es podria optar a subvencions per import de 4 o 5 milions d’euros”. El marc temporal per al desenvolupament de les actuacions de la EDUSI és fins a l’any 2022.

A més de les reunions de participació que es realitzaran en les pròximes setmanes, l’Ajuntament va a habilitar la web www.edusibenidorm.org en la qual a més d’accedir a informació sobre el document es podran fer suggeriments.

Comparteix

Icona de pantalla completa