Diari La Veu del País Valencià
Benidorm rep el certificat d’Accessibilitat Universal
És una de les poques platges del Llevant amb aquesta certificació.
Benidorm rep el certificat d’Accessibilitat Universal pel punt de platges accessibles del Parc d’Elx.
L’Ajuntament de Benidorm ha rebut el certificat d’Accessibilitat Universal pel punt accessible del Parc d’Elx de la Platja de Ponent, convertint-se així en una de les poques platges del Llevant amb aquesta certificació que es basa en la norma UNEIX 170001:1-2.
La Concejalia de Platges va rebre aquest certificat de mans d’Esteve Regalis, responsable de la Zona Aquest de l’entitat de certificació TÜV Rheinland. Un acte en el qual també ha estat present José Mª Pérez-Hickman, un dels socis de l’empresa concessionària de les platges, RA Benidorm.
La norma UNEIX 170001: 1-2 ha suposat molts canvis en l’accessibilitat del punt del Parc d’Elx per incrementar els serveis dirigits no només als discapacitats físics sinó per a un altre tipus de disfuncions com la sonora o la visual. En aquest sentit, cal recordar l’engegada aquest estiu d’un sistema que permet el bany a persones invidents.
S’ha certificat només el punt accessible del Parc d’Elx com a projecte pilot, ja que són moltes les millores a realitzar per complir amb la UNEIX 170001:1-2. No obstant això, des de l’Ajuntament es va a treballar per aconseguir també la certificació d’Accessibilitat Universal per als altres dos punts de platges accessibles de Benidorm.
Tot el procés d’implantació ha suposat un plus de treball important, ja que entre altres documents hi ha hagut que elaborar un pla d’accessibilitat, i un pla de salvament i evacuació d’aquest punt accessible, així com afermar l’eficaç gestió del mateix.
Un treball que ha desenvolupat tot el personal de la Regidoria de Platges, el tècnic de Medi ambient, la persona responsable del negociat, i el supervisor i inspectors de les platges juntament amb la consultora Azimut.
A més d’aconseguir aquesta certificació d’Accessibilitat Universal, Benidorm ha renovat la Q de platges sobre la base de la norma ISO 13009 de Gestió de Platges. A aquesta ISO, auditada també per TÜV Rheinland, se sumen les 9001 de Qualitat i la 14001 de Sistemes de Gestió Ambiental, i el Reglament EMAS de Medi ambient.

Comparteix

Icona de pantalla completa