Diari La Veu del País Valencià
Les associacions veïnals coneixen l’EDUSI
Diverses associacions veïnals i socials han participat dels detalls de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) que prepara l’Ajuntament amb l’objectiu d’obtenir fons europeus que li permeten desenvolupar en els pròxims sis anys, actuacions que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

Estos col·lectius han rebut tota la informació sobre l’esborrany de l’EDUSI per part dels redactors del document en una reunió celebrada ahir en el Saló d’Actes del centre social José Llorca Linares, i a la qual va assistir l’alcalde, Toni Pérez; i diversos regidors del govern local i la corporació. Esta reunió s’emmarca dins del procés de participació ciutadana que l’Ajuntament ha engegat per a donar a conéixer esta estratègia i recaptar informació i aportacions que puguen millorar el document.

L’EDUSI se sustenta en quatre eixos bàsics: millora en la qualitat i accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), reducció d’emissions de CO2, protecció del medi ambient i eficiència en l’ús de recursos, i la lluita contra la desigualtat i la pobresa a través de polítiques d’integració.

Seguint els criteris marcats per la Unió Europea (UE) en la seua convocatòria d’ajudes, s’ha proposat que l’àmbit d’actuació de l’EDUSI siga l’eix Beniardà-Jaume I. Este engloba la zona alta de Colònia Madrid, la part d’Els Tolls més pròxima a la Plaça de Bous, i l’entorn de Jaume I amb especial incidència en l’àmbit d’Alfredo Corral.

La convocatòria de la UE a la qual opta Benidorm contempla la possibilitat de finançar fins en un 50% l’EDUSI i les actuacions que es marquen en esta.

Des de l’Ajuntament s’ha habilitat la web www.edusibenidorm.org en la qual els ciutadans poden emplenar uns qüestionaris sobre els problemes i necessitats que té Benidorm i en els quals també poden realitzar les seues aportacions de cara a la seua possible inclusió en el document EDUSI. Estos qüestionaris també estan disponibles a la Regidoria de Participació Ciutadana.

Comparteix

Icona de pantalla completa