Benidorm adjudica les obres de millora de mobilitat

2 desembre 2016 01:00h
L'actuació està valorada en uns 300.000 i s'ha aconseguit una millora del 28,28% L'Ajuntament de Benidorm ha adjudicat les obres de millora de la mobilitat i l'accessibilitat en el complex escolar del Salt de l'Aigua, en el qual es concentren dos col·legis públics, quatre Instituts d'Ensenyament Secundari (IES), l'escola d'idiomes i la seu de la UNED i a la qual diàriament acudixen uns 5.000 alumnes.

El projecte, redactat pels tècnics municipals, contempla la creació de dos noves zones d'aparcament i un carril 'extra' d'eixida, la implantació de carril bici en tot el complex i l'eliminació de totes les barreres arquitectòniques. Totes estes actuacions tenen un pressupost de 299.705 euros i s'executaran coincidint amb les vacances escolars de Nadal per a no interferir en el trànsit i en el curs lectiu.

El regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, ha explicat que l'empresa adjudicatària ha oferit "una millora del 28,28% sobre les unitats d'obra, la qual cosa ens permetrà dur a terme més actuacions de les quals havíem previst inicialment".

De Zárate ha recordat que les obres incloses en este projecte completen les realitzades l'any passat i que van consistir en la creació d'orelletes i en l'adequació com a aparcament d'un solar situat entre el col·legi Mestre Gaspar López i l'institut Bernat de Sarrià. A este pàrquing se sumaran ara altres dos: un entre el col·legi Gabriel Miró i l'IES l'Almadrava, i un altre entre els instituts Pere Maria Orts i Bosch i Beatriu Fajardo de Mendoza. Es calcula que amb l'asfaltat d'estos dos trams s'aconseguiran al voltant d'un centenar de places d'aparcament.

Així mateix, està previst perllongar l'actual carril bici perquè arribe a tots els IES del complex com han reclamat els alumnes; mentre que per a evitar embossos a l'eixida del Salt de l'Aigua es crearà un carril addicional fins a la rotonda de l'avinguda Comunitat Europea. Per a crear este carril, s'eliminarà el tram de vorera que va des d'on finalitza l'EOI fins a la rotonda de l'avinguda, i que no s'utilitzava perquè no hi havia eixida per als vianants.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next