Diari La Veu del País Valencià
Benidorm compta amb dos noves zones de jocs adaptats
Ja són tres les actuacions realitzades en esta primera fase a la qual caldrà afegir el futur Parc de Foietes.

L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, acompanyat per la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, l’edil d’Obres, José Ramón González de Zárate i representants dels grups municipals Socialista, Ciutadans per Benidorm i Ciutadans ha realitzat una inspecció a primera del matí a les obres que s’estan duent a terme en les zones infantils del Parc del Racó per a transformar-les en parcs integradors per a persones amb diversitat funcional.

L’actuació, que al principi estava solament prevista per a la zona de jocs més pròxima al Centre d’Estimulació Primerenca i Aquàtica (CETA), s’ha ampliat perquè puguen beneficiar-se les dos de què disposa el parc. En este sentit, cal recordar que la iniciativa de realitzar l’adaptació de les instal•lacions partix d’una proposta del Consell Veïnal dins dels Pressupostos Participatius del 2016 i, la intervenció concreta en este entorn d’una moció del Grup Ciutadans (C’s), aprovada en sessió plenària per la corporació municipal.

La zona de jocs pròxima al Centre d’Atenció Primerenca contempla la instal·lació del joc ‘Passadís Secret’, adaptat a cadira de rodes, que pot ser utilitzat també per xiquets a partir dels dos anys. En tot el recinte hi ha peces que emeten sons i poden moure’s lliurement per a estimular els sentits dels usuaris. Es posaran en servici gronxadors per a bebés i balancins de molls. També s’han rehabilitat i ampliat les estructures existents; i, finalment, instal·lat 215 metres de paviment continu. Respecte a l’altre parc, es posarà en funcionament un gronxador adaptat amb arnés i cinturó de seguretat, es condicionaran els jocs existents amb anterioritat i cobrirà també tot el perímetre amb paviment continu. Tots dos espais estan destinats a xiquets i joves de fins a 14 anys; els menors de 36 mesos han d’anar obligatòriament acompanyats per un adult.

Amb esta actuació, que ha suposat una inversió de 27.000 euros, sufragats íntegrament per l’empresa concessionària Impursa, són tres les zones adaptades a Benidorm. En el Parc de l’Aigüera i en el Parc d’Elx ja es va actuar amb anterioritat este mateix any, a hores d’ara només quedarà d’esta primera fase la posada en funcionament dels jocs adaptats en el futur Parc de Foietes.

Comparteix

Icona de pantalla completa