Diari La Veu del País Valencià
El ple aprova l’adjudicació del contracte integral de les platges de Benidorm
El ple de la corporació ha aprovat aquest dimarts per majoria l’adjudicació del contracte integral de les platges de Benidorm, que inclou els serveis de socorrisme i salvament, el mobiliari, la neteja i les platges accessibles. L’empresa adjudicatària ha sigut RA Benidorm, l’única que s’ha presentat al concurs públic convocat per l’Ajuntament. L’edil de Contractació, Lourdes Caselles, ha recordat que els plecs de condicions que han regit aquest concurs van ser “aprovats per tots els membres de la corporació”, i que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha avalat aqueixos plecs en rebutjar els recursos presentats per diverses empreses contra els mateixos.

Sobre la base de l’oferta presentada per l’empresa, l’Ajuntament ingressarà anualment prop de 300.000 euros en concepte de cànon una vegada descomptada la prestació dels serveis de salvament, neteja, platges accessibles, biblioplayas, ludotecas i condícies.

Amb el vot de la majoria dels grups polítics s’ha recolzat una proposta per a demanar al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la reposició de les 20 places vacants de la Policia Local recollides en l’Oferta Pública d’Ocupació de 2016, una vegada que l’àrea Econòmica ha certificat que aquesta mesura no posa en risc el compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària.

Per majoria s’ha aprovat una moció del regidor d’Aigües, José Ramón González de Zárate, esmenada pel grup Ciutadans per Benidorm (CBM), per a crear una Comissió per a l’estudi de la gestió integral de l’aigua que determine la viabilitat que siga una empresa mixta la que en el futur assumisca el servei.

Per unanimitat el ple ha acceptat la donació realitzada per Vicente Martínez Rostoll d’una barca construïda a Benidorm en 1948 pel Maestro Calafate Manuel Martínez García. La regidor de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, en nom de tota la corporació, ha agraït aquesta donació que permet incorporar aquest ben al patrimoni municipal.

També amb el vot de tota la corporació ha tirat endavant el reglament d’ús i gestió dels primers 22 horts urbans ecològics situats en el carrer Itàlia, que va a permetre iniciar el procés d’adjudicació d’aquestes parcel·les, en el qual tindran prioritat els majors de 65 anys, aturats i persones amb diversitat funcional. Aquests 22 horts constitueixen una primera fase, i ha afegit que l’objectiu és arribar al centenar i que aquests se situen en tots els barris de la ciutat.

Tots els grups han ratificat l’acta de pagament i ocupació de 136,20 metres quadrats de antejardín en l’avinguda Beniardà que han permès, mitjançant expropiació, ampliar un tram d’aquesta avinguda i adequar-ho a l’establit en el Pla General de 1990.

Per majoria s’ha estimat la reclamació prèvia a l’inici d’accions judicials plantejada per la Comunitat de Propietaris de l’edifici Rioja sobre la titularitat del carrer en la qual se situa aquesta comunitat; així com un reconeixement extrajudicial per import de 386.782,59 euros.

Amb el vot majoritari s’ha aprovat el Compte General de 2015, a la qual no s’han fet al·legacions durant el període d’exposició pública, i la memòria del cost dels serveis d’aqueix mateix exercici pressupostari.

Mocions de l’oposició

Per unanimitat ha prosperat una moció del grup socialista, enmedada pel PP, per a iniciar la revisió de l’ordenança fiscal que regula la taxa per la prestació del servei de recollida, transport, valorització i eliminació de residus per a donar una millor proporcionalitat a la quota anual que paguen els restaurants, locals, oficines i despatxos, i sense que açò supose un increment de la qual abonen els habitatges. A més, es va a crear una comissió d’estudi per a abordar aquesta revisió i en la qual estaran representats els grups polítics, tècnics municipals de diferents àrees, així com les associacions empresarials afectades i el Consell Veïnal.

Amb el mateix resultat s’ha aprovat una altra moció del PSOE perquè Benidorm s’adherisca a la Declaració de Paris perquè les ciutats actuen de forma accelerada amb l’objectiu de posar fi a l’epidèmia de la Sida per a l’any 2030.

Per majoria s’ha donat llum verda a la moció de CBM, enmedada pel PP, perquè l’Ajuntament elabore en un termini màxim de sis mesos una Ordenança Municipal per a regular la Consulta Popular a Benidorm per a aquells assumptes d’especial rellevància per als ciutadans i/o per a la ciutat.

També per majoria s’ha aprovat una moció del grup Ciutadans (C’s) perquè s’elabore un estudi que detecte possibles anomalies de l’actual contracte entre l’Ajuntament i l’empresa organitzadora del Low Festival. A més, i en aquesta ocasió per majoria, s’ha acordat renegociar posteriorment amb l’empresa les condicions del mateix a fi de reduir costos a l’administració local.

Amb el vot de la majoria dels regidors s’ha aprovat una moció de Compromís-Els Verds per a crear un Pla Director del Cicle Integral de l’Aigua que incloga un Pla de Millora de Qualitat de les Aigües Residuals i Pluvials de l’Ajuntament en el qual s’arrepleguen tots els aspectes jurídics, econòmics, socials, de conscienciació i d’informació per a aconseguir reduir la conductivitat de l’aigua tractada en la depuradora, i un millor ús i reutilització d’aquesta aigua.

Comparteix

Icona de pantalla completa