Diari La Veu del País Valencià
Presentació de ‘Museros. Geografia, història, paisatge’
Dijous, 15 de desembre, a les 19.30 h, va tindre lloc la presentació de l’obra Museros. Geografia, història, patrimoni a la Casa de Cultura de la població. A l’acte van acudir vora un centenar de veïns i veïnes de Museros als quals Abel Soler, coautor del llibre, els va oferir un xicotet recorregut del que trobaran en l’obra i va explicar algunes anècdotes i curiositats que arreplega.

També van intervindre, Víctor Xercavins, regidor de Cultura; Vicent Pérez, alcalde en funcions, i M. Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, patrocinadora de l’edició dels 500 exemplars. Els tres van ressaltar “la importància d’haver tret a la llum esta obra que aborda la història de Museros sense pors, sense prejuís i sense cap intenció de crear polèmiques i que s’ha elaborat amb criteris historiogràfics moderns, amb rigor i amb un gran treball d’investigació”.
En acabar l’acte, els assistents van poder adquirir el llibre (se’n van vendre vora un centenar) amb un donatiu de 12 €. Cal remarcar que els ingressos obtinguts es destinaran íntegrament a tres ONG: Alanna, Dasyc i l’Associació No Més Violència, vinculades a la prevenció del risc d’exclusió social en menors i a la lluita contra la violència de gènere, les quals ja han treballat a Museros i s’han compromés a oferir activitats en l’àmbit educatiu per a conscienciar sobre les problemàtiques amb què treballen.

L’obra es podrà adquirir, fins esgotar existències, al mateix Ajuntament de Museros de matí (de 08.00 h a 15.00 h), i de vesprada, a la Casa de Cultura (de 17.00 h a 21.00 h). Si la demanda és gran i s’esgota esta edició, l’Ajuntament té previst obrir una llista de reserves i fer una nova tirada perquè cap veí o veïna que vulga tindre el llibre es quede sense esta obra tan important per a tots els muserencs i muserenques.

Comparteix

Icona de pantalla completa