Inauguració de l'exposició 'Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana' a Museros

30 gener 2017 01:00h
El passat dimecres 25 de gener va tindre lloc la inauguració de l’exposició “Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana”, a la Casa de Cultura de Museros. A més, es va celebrar un homenatge als pilotaris Josep Alfonso Alcaina, “Alfonso”; Paco Garcia Gimeno, “Garcia”; Paco Ruiz Forner, “Ruiz”, Joaquín Lizondo Vergara, “Ferreret”, i Vicent Ruiz Sanfèlix, “El Xato de Museros”.

L’Ajuntament va entregar als familiars i a Vicent Ruiz, personalment, un socarrat com a mostra de reconeixement. Així mateix, Adrián Celda Garcia, Vicent Garcia Sanchis i Enrique Ruiz Gimeno, pilotaris en actiu, van rebre uns detalls d’agraïment per la seua dedicació i treball per part de la Federació de Pilota Valenciana i l’Ajuntament. El regidor de Cultura i Educació, Víctor Xercavins, va obrir l’acte agraint els assistents i familiars dels homenatjats la seua presència. Va destacar el valor de l’exposició com una font de coneixement, així com un al·licient per a reviscolar el sentiment per este esport valencià a Museros. De la mateixa manera, el comissari de l’exposició i director del Museu de la Pilota del Genovés, David Sarasol, va fixar el propòsit de la mostra com un homenatge i un record a la història de la pilota valenciana.

El regidor d’Esports, Juan José Carrión, va subratllar la importància de la pilota valenciana al poble amb el record de “l’invencible trio de Museros”, entre d'altres. Per la seua part, l’alcaldessa, Cristina Civera, va fer un recorregut pels moments més importants de la carrera, com a pilotaris, dels homenatjats. Finalment, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Juan Contreras, va assenyalar la importància de donar suport als actuals pilotaris perquè el nostre esport continue viu.

El gran nombre d’assistents va poder conèixer en profunditat un esport de mestratge i passió que és part innegable de la cultura valenciana. L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres entre les 18.00 i les 20.30h, fins el 24 de febrer.


 
next