Diari La Veu del País Valencià
Els danys en el camp ocasionats per fauna salvatge superen els 20 milions
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors denuncia que la comissió de seguiment per a controlar la població de fauna salvatge, aprovada per unanimitat en una resolució de Les Corts el 5 de desembre de 2012, segueix sense constituir-se malgrat l’augment dels danys en l’agricultura causat per les diverses espècies.

En aquest sentit, la Unió quantifica les pèrdues el passat any en el camp valencià per la incidència de la fauna salvatge (conills, senglars, cabres, cérvols, etc.) en més de 20 milions d’euros.

Fruit de les reivindicacions i informes que la Unió va traslladar als grups parlamentaris de les Corts Valencianes, aquestes van aprovar per unanimitat la Resolució 201/VIII, sobre la creació d’una comissió de seguiment per a controlar la població de fauna salvatge, presentada a instàncies de Compromís i aprovada per la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca fa ja més d’un any per la resta de grups polítics (PP, PSPV i EUPV).

Transcorregut eixe temps des de l’aprovació de l’esmentada Resolució, únicament la Conselleria d’Agricultura s’ha posat en contacte amb la Unió, perquè nomenara un representant d’aquesta organització en la Comissió de Seguiment de Fauna Salvatge, circumstància que es va concretar amb la remissió d’aquest nomenament el passat 12 de març. Aquesta Comissió, tal com va quedar en la Resolució de Les Corts, hauria d’estar composta per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Delegació del Govern, la Federació de Caça i les organitzacions professionals agràries majoritàries.

En la Resolució de Les Corts de desembre de 2012, s’instava tant la Conselleria de Presidència i d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua com la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient a la seua constitució. Atès que des d’Agricultura no es posa objecció alguna a aquesta Comissió, tal com s’ha traslladat en diverses ocasions, la Unió ha instat la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient a donar l’impuls definitiu per a la seua constitució i posada en funcionament davant l’elevada incidència dels danys de la fauna salvatge en el sector agrari.

Comparteix

Icona de pantalla completa