Diari La Veu del País Valencià
Blasco insistia i pressionava per aconseguir les subvencions de Cyes
Europa Press / València

Clemente s’ha pronunciat així en la seua declaració, en qualitat de testimoni, en el judici per la primera peça del ‘Cas Blasco’, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat a la Fundació Cyes l’any 2008.

Clemente, que va ser cessada per Blasco, ha exposat que hi havia “interès” en la tramitació dels expedients de la Fundació Cyes, i ha recalcat que la llavors secretària general, Tina Sanjuán, “solament se centrava” en aquestes ajudes. També ha asseverat que Blasco “solament” es va interessar per aquesta fundació i per aquestes subvencions, fet que li semblava “rar”.

Sobre aquest tema, ha comentat: “Recorde que hi havia prou insistència per part de Sanjuán respecte d’aqueix expedient perquè preguntava per què no s’enviava a l’avaluadora, s’acostava fins i tot al Departament i preguntava on estaven aqueixos expedients, i deia que s’havien de remetre a avaluar. Jo deia que no perquè no es complia amb el requisit de l’experiència prèvia”, ha narrat.

Enfront d’aquesta “insistència”, la testimoni ha assenyalat que tant ella com la resta d’integrants de la comissió tècnica -integrada per Carmen Dolz, Sergio Aguado i Manuel Fornás- van fer saber “reiteradament” que no es complia amb el requisit de l’experiència prèvia.

Així, va haver-hi diferents “converses” sobre aquest tema, fins que se’ls va convocar a una reunió per al dia 31 de juliol amb el conseller. “Ens va convocar a les 19.00 hores, absolutament no habitual perquè era juliol, el dia 31, una vesprada, i els funcionaris al juliol no solen treballar”. Preguntada pel que va ocórrer en aqueixa trobada, ha dit: “La paraula la tenia el conseller”.

“Ell insistia i insistia i deia que sabia que la fundació tenia el requisit, que havíem de confiar en ell, que havíem de demostrar la nostra confiança perquè havia arribat a la conselleria i ens havia permès seguir amb ell encara que ja li havien dit que érem un mal equip, i que ara era el moment de demostrar aqueixa confiança”, ha reproduït.

“Sé que en algun moment se’ns va dir que ho férem, que el conseller responia”, ha exposat. I ha afegit: “Mai havia succeït açò amb cap responsable de cap conselleria fins al moment. Blasco no va preguntar per cap altra fundació o projecte”, així que es va sentir “pressionada, però ferm” en el seu convenciment.

Al mes d’agost, ha explicat que la fundació va presentar certificacions de diverses municipalitats, d’ajuntaments de Nicaragua, que tenien “aparença formal, de legalitat”, per tant els tècnics van decidir tramitar l’acta. Seguidament, ja al setembre, el van cessar del seu càrrec “com a conseqüència fonamental d’aqueixa reunió, per la discrepància en la tramitació de la convocatòria”, ha puntualitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa