Diari La Veu del País Valencià
Tavernes torna a sol·licitar al Ministeri que es faça la laminació del riu Vaca

L’Ajuntament acorda sol·licitar al Ministeri l’execució de les obres de laminació i millora del drenatge del riu Vaca

Esta proposta està avalada per un informe que ha fet un catedràtic de Dret Administratiu, que conclou que la llei del Pla Hidrològic Nacional està en vigor i l’Administració ha d’executar les obres prioritàries i urgents.

L’Ajuntament de Tavernes va acordar per unanimitat en el ple d’ahir sol·licitar al Ministeri d’Agricultura l’execució de les obres de laminació i millora del drenatge en la conca del riu Vaca previstes en el Pla Hidrològic Nacional des de l’any 2005.

Eixe any, el PHN va considerar que les obres eren prioritàries i urgents, i tenien per objecte reduir els efectes destructius de les inundacions d’esta conca. L’empresa pública Acuamed va arribar fins i tot a publicar l’anunci de licitació del projecte de construcció de les obres. Però esta licitació es va suspendre “per motius de rendibilitat, ja que es tractava d’una actuació sense recuperació de costs.”

Ara, l’Ajuntament de Tavernes, que ja ha demanat en diverses mocions l’execució d’estes obres importants per a Tavernes, torna a sol·licitar al Ministeri que es faça la laminació del riu Vaca, avalat per un informe jurídic.

L’alcalde, Jordi Juan, va assenyalar ahir que “les propostes que hi havia fins ara eren purament polítiques, però l’actual està avalada per un informe que ha fet un catedràtic de Dret Administratiu de la Complutense de Madrid, d’una solvència jurídica considerable. L’informe conclou que la llei del Pla Hidrològic Nacional està en vigor i, per tant, s’ha de complir. Així, l’encàrrec que el Ministeri va fer a Acuamed en el seu dia s’ha de tirar endavant. Per tant, tenim arguments jurídics -i no sols polítics- per a demanar que es facen estes obres tan importants per a Tavernes de la Valldigna. És una inversió estratègica, no només per a legalitzar la urbanització del Vergeret, sinó també perquè esta obra està asfixiant el planejament i no podem desenvolupar Tavernes de la Valldigna, sobretot els polígons industrials”.

Cal recordar que, com a conseqüència de no haver executat estes obres, s’han produït danys greus en els camins adossats al riu Vaca, i existeix un perill real de solsida dels marges del riu.

Per aquesta raó, i per tal de solucionar la problemàtica d’inundacions com a conseqüència de l’existència de tres infraestructures que actuen com a barreres, l’Ajuntament exigeix que el Ministeri complisca la llei i execute el projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa