Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: El meu descontent amb Montoro, de l’1 al 10, és 10

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimecres que està molt enfadat amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, pel projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2017 perquè el País Valencià és “l’últim” territori en inversió per habitant. “El meu descontent amb Montoro, de l’1 al 10, és 10”, ha assenyalat el president, visiblement cabrejat, en una entrevista concedida a Onda Cero.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que com que el govern de Mariano Rajoy està en minoria li havia fet pensar que seria “més amable” però el resultat per al País Valencià ha sigut “estrepitosament pitjor”. A més, ha lamentat que “plou sobre mullat”, ja que les inversions valencianes en els PGE “sempre” han estat per baix del pes poblacional del país, però si es parla d’execució real se situa en el 5% enfront del 11% que li correspondria.

Puig ha assenyalat que s’ha demostrat que “el motor que li falta” al País Valencià per a “desenganxar” és “precisament” la falta d’inversions del sector públic, ja que l’any passat va ser la que més va créixer. Per exemple, ha assenyalat que el Corredor Mediterrani crearia “llocs de treball i riquesa” no solament per al país sinó per a Espanya. “És irracional el repartiment i negatiu que s’invertisca tan poc. Són uns pressupostos que entorpiran l’eixida de la crisi”, ha advertit.

Per açò, ha explicat que aquest dimecres està reunida la junta de síndics d’urgència per a “intentar donar una resposta comuna per sobre de partidismes a una situació injusta”. “És un clam en la premsa, no és una opinió”, ha recalcat. Així, ha reclamat la capacitat de “tots els diputats valencians dels diferents grups de posar-nos d’acord” per a presentar esmenes que milloren els PGE, ja que “estem tan mal que hi ha un ampli marge”. En aquest sentit, ha assenyalat que Rajoy no pot anunciar quatre mil milions a Catalunya i a València, zero. “No volem ser anti res, ni anti Madrid ni anti Catalunya però cal ser justs. Volem ser iguals als altres, no més”, ha explicat el president.

Comparteix

Icona de pantalla completa