Diari La Veu del País Valencià
30 anys de la Casa de Cultura de Puçol

Més de 4.000 alumnes en les escoles de cultura, 1.200 pel·lícules, 1.000 actes socials, 500 concerts, 500 espectacles teatrals i 300 exposicions són la targeta de visita de tres dècades fent créixer la cultura a través d’una vasta oferta d’activitats, una àmplia formació per a totes les edats i un lloc de trobada per a posar en marxa projectes per a tots.

“Sempre he pensat que una societat sense cultura i sense educació és una societat abocada al fracàs més estrepitós. A Puçol tenim la sort de comptar amb una Casa de Cultura que enguany complix 30 anys, que ja en són molts!, testimoni de les nombroses activitats i esdeveniments que s’hi han realitzat i que tant ens han ajudat en la formació de tota la ciutadania del nostre poble. Qui no ha entrat alguna vegada a la nostra Casa de Cultura?”.

Com apunta l’alcalde, Enric Esteve, sobren els motius per a organitzar un homenatge a un dels símbols de Puçol, homenatge que començà el divendres 24 de març amb una cercavila de l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina fins la Casa de Cultura, on esperaven altres col·lectius per a sumar-se a la festa: la rondalla i l’escola de danses de Puçol.

L’acte oficial va reconéixer els nou regidors i regidores de Cultura que han passat per l’Ajuntament en estos 30 anys: Josep M. Iborra, Lola Sánchez, José Vicente Martí, Salvador Claramunt, Carlos Novella, Rosa Portalés, Salvador Ávilar, Julio Lucia i l’actual, Xavier Alcácer.

La nit de divendres es completà amb la repetició del concert de l’Orquestra Simfònica de Santa Cecília amb els grups de rock de L’Ampli i el cor infantil de Puçol. Junts van interpretar una selecció de peces de Led Zeppelin, AC/DC, The Animals i Pink Floyd, entre altres clàssics del rock.

El dissabte, des de la plaça del 25 d’Abril, els Dimonis de Massalfassar van recórrer l’avinguda de València i el carrer de Santa Teresa fins a la Casa de Cultura, on el foc i la música van oferir una impactant combinació de dolçaines, correfoc enfilat a la façana de l’edifici i un castell de focs artificials des del terrat.

El concert de Pi de la Serra, Zulu Zulu i Arthur Caravan van oferir tres estils molt heterogenis per tancar el segon dia d’aniversari.

Diumenge, Llorenç el Contacontes per als més menuts i Taconterra Teatre, un espectacle que fusiona el flamenc amb la música tradicional valenciana, van posar el punt final a les celebracions.

Per a Xavier Alcácer, potser el més destacat d’aquests 30 anys haja sigut “establir la Casa de Cultura no solament com un contenidor d’activitat cultural, sinó com un espai de trobada i d’interrelació social, on els col·lectius i associacions de la localitat puguen no solament reunir-se, sinó planificar i desenvolupar les seues propostes culturals i socials. A la Casa de Cultura conviuen i compartixen espai diferents associacions i clubs locals i és, a més, un lloc per a la realització de propostes i projectes dels diferents col·lectius locals”.

Informa i fotos: Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa